Så hittar du en billig mobiltelefon

För att du ska hitta en billig mobiltelefon behöver du jämföra mobiltelefonerna hos olika operatörer. Det är så du kan hitta den telefonen du vill ha så billigt som möjligt. I jämförelsetabellen högst upp på sidan kan du jämföra priserna på olika mobiltelefoner för att se vilken som är billigast.

Förutom att jämföra priserna måste du se till att mobiltelefonen lever upp till dina krav. Det är fler saker än priset du bör titta på för att bli nöjd med ditt val.

Saker du behöver fundera på när du väljer en ny mobiltelefonen

  • Vilka egenskaper telefonen ska ha. Det är en mobiltelefons egenskaper som avgör om du kommer att bli nöjd med den eller inte. Det du bör titta efter är exempelvis hur bra kameran är, hur användarvänlig telefonen är, hur bra batteritiden är och hur stort lagringsutrymmet är. Du avgör själv vilka egenskaper du tycker är viktiga.
  • Hur stor skärmen ska vara. Det finns många mobiltelefoner med olika skärmstorlekar. Välj en som passar dig. Om du har mindre händer kan det vara bra att skaffa en mindre mobiltelefon för att minimera risken att du tappar den. Mindre mobiltelefoner är dessutom billigare än större.
  • Vilket operativsystem du vill ha. Android och IOS är de två vanligaste operativsystemen. Apple använder IOS medan tillverkare som Huawei, Samsung och Oneplus använder Android. Operativsystemet påverkar vilka mobiltelefoner du kan välja mellan. I slutändan påverkar det även hur billig mobiltelefon du kan få. Väljer du att skaffa en mobiltelefon med Android som operativsystem kan du komma undan billigare.

Billigaste mobiltelefonen behöver inte vara bäst

Stirra dig inte bara blind på priset när du letar efter billiga mobiltelefoner. Du bör vara säker på att mobiltelefonen passar dig innan du börjar jämföra priserna för att hitta den billigaste. Om du inte gör det kan du bli missnöjd med telefonen och vilja skaffa en ny. I sådana fall har du spenderat tusentals kronor i onödan på en billig mobiltelefon som du inte vill ha.

Lagringsutrymmet är ofta sämre i billiga mobiltelefoner

Oftast finns det en anledning till att vissa mobiltelefoner är billigare än andra. Förutom att mobiltelefonens egenskaper kan skilja sig åt, vilket så klart påverkar priset, brukar lagringsutrymmet vara sämre i billigare mobiltelefoner. Många gånger kan man köpa samma modell till olika priser där den enda skillnaden är lagringsutrymmet.

Få mobiltelefonen billigare om du köper med abonnemang

Hos många mobiloperatörer kan du få rabatt om du köper mobiltelefonen med abonnemang Det förutsätter dock att du binder dig till operatören, ofta i 24 månader. Under den tiden kan du inte byta mobilabonnemang.

Om du inte är nöjd med din nuvarande mobiloperatör kan det vara ett bra alternativ att teckna ett nytt mobilabonnemang när du köper mobiltelefon. Innan du byter bör du dock se till att du får bra täckning hos operatören och att de har ett erbjudande som passar dig. Om du inte tar reda på att operatören har ett mobilabonnemang som passar dig riskerar du att bli missnöjd. Då spelar det inte någon roll att du fick mobiltelefonen billigare.

Billigast att köpa begagnade mobiltelefoner

Det bästa sättet att få tag i en billig mobiltelefon är att titta på andrahandsmarknaden. Det finns operatörer med begagnade mobiltelefoner från flera olika mobiltillverkare. Begagnade mobiltelefoner kan komma i olika skick. Vissa är helt i nyskick medan det på andra syns att mobiltelefonen är använd. Ju mer sliten mobiltelefonen är, desto billigare är den.

Tänk på! Bara för att det syns att en mobiltelefon är använd behöver den inte fungera sämre.

Köp billigare mobiltelefon online

Det är lättare att jämföra priserna på nätet, och därför också lättare att hitta billiga mobiltelefoner. Fundera därför på om du kan köpa mobiltelefonen online. Där hittar du de senaste Iphone-, Samsung- och Huawei-modellerna. Många operatörer kan också ha olika kampanjer som är lätta att missa om du behöver besöka operatörsbutiken fysiskt. Online är alla kampanjer och erbjudanden bara ett knapptryck bort.