Mobiltelefoner för barn

Sökresultat: 43 mobiltelefoner hittades

Sortera på

Filtrera

+ -
Produktnamn
Minne
16 GB 256 GB
Skärmstorlek
2.4 tum 10.1 tum
Egenskaper

Det ska du tänka på när du köper mobiltelefon till barn

När du köper mobiltelefon till ditt barn behöver du inte lägga tusentals kronor på den senaste modellen. Barn är generellt sett mer oförsiktiga än vuxna och risken är att den tappas bort eller går sönder. En mobil med ett par år på begagnatmarknaden är många gånger mer än tillräckligt och har många nya funktioner.

Välj mobiltelefon efter barnets behov

När du ska köpa mobiltelefon till ditt barn är det viktigt att välja en efter det behovet barnet har. Rent generellt finns inte samma behov av den senaste modellen hos ett barn som hos en vuxen. Ju äldre barnet blir ökar behovet av en mobil där det är möjligt att koppla upp sig mot internet. Om barnet ska få en högteknologisk mobil eller inte har sällan att göra med om barnet kan hantera den eller inte. Barn lär sig snabbt, däremot får man ställa sig frågan om behovet verkligen finns. 

Ett barn använder sällan de senaste funktionerna och därmed är det onödigt att lägga extra tusenlappar på en sådan mobiltelefon. Glöm inte heller bort att ta hänsyn till att barn har lättare för att slarva bort saker och vid ett sådant tillfälle är du glad om du inte lagt 10 000 kronor på den senaste modellen.

Att tänka på när du köper mobiltelefon till ett barn

  • Köp inte den dyraste mobilen. Ett bar har oftast inte ett reellt behov av den senaste modellen. De har även lättare för att tappa saker, vilket ökar risken att mobiltelefonen går sönder. Då kan det vara skönt för dig att veta att ditt barn inte springer runt med den dyraste mobilen på marknaden.
Tips! Om du har en gammal smartphone kan du låta barnet få den.
  • Knapptelefon. En mobil med knappar kan vara bra för mindre barn som bara behöver kunna ringa och smsa. Det minskar samtidigt stöldrisken och mobilen är billig att ersätta om den tappas bort. 
  • Mobiltelefon som passar i handen. En mobil med stor skärm kan vara snygg, men inte alltid praktisk. Barn och unga har inte växt klart och därmed kan en stor mobiltelefon bli svårhanterlig i handen, alternativt inte få plats i fickan. Ta därför en extra titt på skärmstorleken innan köpet. Annars finns risken att den tappas i marken och går sönder.
  • Skaffa skärmskydd och skal. De allra flesta mobiltelefonerna på marknaden består i stort sett av en jätteskärm. Skärmen kan lätt spricka om man tappar den i marken. Därför bör du investera i ett bra skärmskydd och skal.
Tänk på! Vilken modell som lämpar sig bäst beror förstås på hur gammalt barnet är.

Köp mobilen begagnat och spara pengar

Köp en begagnad mobil och spara tusenlappar. Många köper nya mobiler var och vartannat år, vilket innebär att det även finns nya modeller på begagnatmarknaden. Där kan du hitta mobiltelefoner i många olika prisklasser till ett pris som många gånger är bra mycket billigare än i butik. 

Efter ett par år försvinner även äldre modeller ur butikernas sortiment. Det betyder att vissa modeller endast går att få tag på begagnat.

Mobilförsäkringen är inte alltid lönsam

Överväg att välja bort mobilförsäkringen om du inte behöver den. Att teckna en mobilförsäkring är något de flesta mobilförsäljare vill att du ska göra. Men faktum är att det inte behöver vara så lönsamt som man tror. När man som konsument köper en mobiltelefon har man redan skydd mot fel genom konsumentköplagen, garanti och hemförsäkring. 

En försäkring är många gånger väldigt dyr i förhållande till kostnaden för mobilen. Vissa försäkringar kostar årligen cirka 20 procent av mobilens ursprungliga värde.

  • Konsumentköplagen. Genom konsumentköplagen kan du reklamera ursprungliga fel i upp till tre år efter du köpt din vara. De första sex månaderna måste dessutom butiken kunna bevisa att felet inte var där när du köpte mobiltelefonen.
  • Hemförsäkringen. Att ha ett extra tillägg till din hemförsäkring kan skydda dina saker från bland annat stöld eller skador. Tecknar du istället en produktförsäkring till din mobil gäller den bara just den specifika produkten.
Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka