Mobiltelefoner för företag

Sökresultat: 43 mobiltelefoner hittades

Sortera på

Filtrera

+ -
Produktnamn
Minne
16 GB 256 GB
Skärmstorlek
2.4 tum 10.1 tum
Egenskaper

Jobbmobilen måste fungera i arbetet

När du ska skaffa en mobiltelefon till jobbet vill du att den är anpassad efter ditt arbete. Som hantverkare gör du bäst i att välja en tålig mobil. Men är du i behov av mobilens funktioner i det dagliga arbetet måste du se till att operativsystemet har stöd för detta.

Välj mobiltelefon som passar i arbetet

När du väljer mobiltelefon till jobbet ska du se till att den lämpar sig för ditt arbete. För att veta att den gör det bör du säkerställa att den framförallt är bra inom följande fyra områden:

  • Ljudkvalitet. Att ha bra ljudkvalitet i mobilen gäller framförallt för dig som sitter i många samtal under dagen. Ljudkvaliteten kan variera väldigt mycket mellan olika modeller. Tyvärr finns det inget sätt du på förhand kan få reda på hur ljudkvaliteten är. Du behöver testa mobilen.
  • Batteritid. Välj en mobiltelefon med bra batteritid om du använder den mycket i ditt arbete. Oavsett om det handlar om samtal, sms eller att du använder andra funktioner behöver du bra batteritid. Kapaciteten i en genomsnittlig mobiltelefon är mellan 2 000 - 3 000 mAh (milliamperetimmar). Hur länge ett batteri räcker beror dock på mer än bara batterikapaciteten. Där spelar mobilens prestanda, skärmstorleken och andra funktioner en stor roll. En mobil med hög prestanda kräver exempelvis ett starkare batteri än en med svagare prestanda.
Exempel! En iPhone 8 har ett batteri på 1 820 mAh. På det batteriet uppger man att taltiden är upp till 14 timmar. En Samsung Galaxy S9 har istället ett batteri på 3 000 mAh, med en taltid på upp till 22 timmar. Hur länge batterierna räcker i verkligheten beror på användningen.
  • Lagringsutrymme. Laddar du ned jobbrelaterade dokument eller har många appar på mobilen som du tänkt använda i arbetet krävs ett stort minne. Att ha en mobiltelefon med litet minne kan vara väldigt påfrestande, speciellt om du varje gång du ska ladda ned något behöver radera något annat för att få plats.
  • Priset. Om ni på företaget satt en prisgräns för vad mobiltelefonen får kosta är det självklart något du måste ta hänsyn till.
Tänk på! Beroende på vad du använder mobilen till kan ytterligare egenskaper vara viktiga.

Funktioner kan saknas till ett specifikt operativsystem

En del funktioner och appar finns bara till specifika operativsystem. Om du behöver använda någon sådan funktion eller app i arbetet kan du bli tvungen att endast titta på mobiler med ett specifikt operativsystem. Ett exempel på det är den mobila betallösningen iZettle som kräver en mobil med IOS eller Android. Mobiler med andra operativsystem kan inte använda tjänsten.

Välj en tålig mobiltelefon om du är hantverkare

Arbetar du som snickare eller på en annan plats där mobiltelefonen kan utsättas för lite hårdare tag gör du bra i att välja en tålig mobil. Dessa är ofta ganska tjocka och otympliga men är anpassade för att klara av att bli utsatta för en hel del. De flesta av dessa mobiler är designade för att stå emot både vatten och damm.

Men även om du arbetar på kontor kan du med fördel se till att din mobiltelefon klarar av lite smällar utan att gå sönder. Det gör du enklast genom att köpa till ett omfattande skydd. Använder du mobilen under stora delar av dagen är risken stor att du åtminstone vid något tillfälle kommer tappa den i marken. Då kan ett mobilskydd vara skillnaden mellan en sprucken skräm och en hel skärm.

Mobil med dual sim kan användas i jobbet och privat

En mobiltelefon med dual sim, det vill säga med plats för två sim-kort, kan även det vara något du vill ha. Speciellt om du har en privat mobiltelefon också. Du slipper då ta med dig två mobiler var du än ska. Istället sätter du i sim-korten för jobb respektive privata mobilen i samma mobiltelefon. På så sätt har du både jobbmobilen och den privata samlat på samma ställe.

Tänk på! Båda sim-korten kommer vara aktiva samtidigt men vill du stänga av den privata under exempelvis ett viktigt möte går det bra.
Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka