Mobiltillverkare

Vi listar de största mobiltillverkarna

De mobiltillverkare som vi listar här på sajten är de som är mest utbredda i Sverige. De allra flesta svenska operatörer erbjuder mobiltelefoner som dessa tillverkare har gjort.

Samsung är i dag den största mobiltillverkaren i världen, och har sin kärnverksamhet i Sydkorea. Kinesiska Huawei är den näst största, och ligger alltså i nuläget före amerikanska Apple.

De flesta stora mobiltillverkarna i världen är asiatiska företag, och flera av dem kinesiska. Zte och OnePlus är några exempel på detta.

Världens största mobiltillverkare 2019

  1. Samsung
  2. Huawei
  3. Apple

Vilken är den största svenska mobiltillverkaren?

I dag är Doro den största svenska mobiltillverkaren. De släppte sin första smartphone för några år sedan, och är numera utbredda i ett trettiotal olika länder världen över. Deras målgrupp är huvudsakligen äldre, och de satsar därför på lättanvända mobiltelefoner som ändå hänger med i teknikutvecklingen

Tidigare hade svenska Ericsson en del i mobiltelefontillverkaren Sony Ericsson. Men sedan de sålde sin andel är Sony alltså inte längre en aktör med några rötter i Sverige.

Viktigt att tänka på när du ska välja mobiltillverkare

När du ska välja mobiltelefon är mobiltillverkaren en viktig sak att ha i åtanke. Alla mobiltillverkares telefoner har nämligen olika kännetecken, och det är viktigt att du hittar en telefon som du trivs med och som passar just dina vanor.

Här på sidan kan du läsa om de olika mobiltillverkarna som vi samarbetar med och vad som kännetecknar deras mobiltelefoner.

Saker att titta på när du väljer mobiltillverkare

  • Operativsystem. Vilket operativsystem som fungerar med mobiltillverkarens telefoner är kanske det viktigaste när du ska välja mobiltelefon. Gå därför först efter om du föredrar iOS eller Android i din telefon.
  • Popularitet. Att en mobiltillverkare är utbredd och säljer många telefoner är ett tecken på att den fungerar bra för många.
  • Tålighet. Ju mer aktiv du är, desto tåligare mobiltelefon behöver du. En del modeller tål att stötas och blötas en del, medan andra slutar fungera efter en tids användning. Hör dig gärna för hos andra mobilanvändare om hur hållbarheten är på deras mobiltelefoner.
  • Design. Mobiltelefonen är en stor del av din vardag. Därför är det viktigt att du trivs med designen på den telefon du köper, både på det du ser på skärmen och hur det känns när du håller i telefonen.
  • Batteritid. Ett batteri som håller länge kan vara avgörande för din upplevelse av att använda telefonen. Kan du räkna med att mobiltelefonen håller sig vid liv under en viss tid kan du känna dig betydligt friare.

Mobiltillverkarna lägger fokus på olika saker

Mobiltillverkare har ofta en viss riktning som de har satsat mer på. Till exempel fokuserar en del på enkla, lättanvända mobiltelefoner, medan andra är ofta kommer med nya spännande funktioner. Kvaliteten på kamera och högtalare eller storleken på telefonernas minne är också saker som mobiltillverkare kan rikta in sig på.

Vilken mobiltillverkare du ska välja beror alltså till stor del på vad du främst har tänkt använda mobiltelefonen till.