Om Fairphone

Fairphone grundades 2013 av Bas van Abel och Tessa Wernin och har sitt huvudkontor i Amsterdam, Nederländerna. Som namnet antyder fokuserar Fairphone på etiska och rättvisa tillverkningsmetoder och arbetsvillkor. Ett övergripande mål för Fairphone är att öka konsumenternas medvetenhet om hur elektronik tillverkas för att fler ska kunna göra smartare och mer hållbara val när det till exempel gäller mobiler.

Fairphones mobiler är Android-baserade och har tillverkats på ett sätt som ska göra det enklare för dig som kund att själv byta ut delar och reparera telefonen vid behov, i stället för att bara skrota den och köpa en ny.

Fördelar

  • Relativt låga priser
  • Hållbara mobiler som ska vara lätta att reparera

Nackdelar

  • Finns inte att få tag på överallt
  • Kamerorna håller inte riktigt måttet

Hur skiljer sig Fairphones mobiler från andra Android-mobiler?

Det som skiljer Fairphones mobiler från andra Android-mobiler är ju framför allt tillverkarens fokus på hållbarhet och schyssta villkor genom hela tillverkningsprocessen. När det gäller specifikationerna är det kanske inget som riktigt sticker ut och imponerar, men med det sagt så får du ändå relativt mycket för pengarna.

Hur mycket kostar Fairphones mobiltelefoner?

Priserna på Fairphones senaste mobiler ligger någonstans mellan 5 000 och 6 000 kronor. Det kanske kan kännas lite väl saftigt för en mobil i mellansegmentet, men då får du också en enhet med lång hållbarhet som du enkelt kan reparera själv om det skulle behövas.

En operatör som nyligen tagit in Fairphone i sitt sortiment är Telenor, och köper du telefonen tillsammans med ett mobilabonnemang kan du ofta komma billigare undan.

Köp Fairphone + abonnemang hos Telenor
  • Flera surfnivåer att välja mellan
  • Rikstäckande nät
  • Möjlighet att få 5G

Har Fairphones mobiltelefoner stöd för 5G?

Fairphone 4 verkar vara den enda modellen i tillverkarens sortiment som har stöd för 5G för tillfället.

Hur är Fairphones kundtjänst?

Fairphone har ingen hemsida som riktar sig till användare i Sverige, utan du får hålla till godo med produktinformation och support på engelska.

Du ska både kunna mejla och ringa till supporten, men det finns även manualer och guider på hemsidan som du kan ha nytta av om du har enklare frågor.

Erbjuder Fairphone även andra enheter?

Förutom mobiler erbjuder Fairphone även de trådlösa hörlurarna True Wireless Stereo Earbuds. Men några andra enheter verkar i dagsläget inte finnas i tillverkarens sortiment.

Vanliga frågor om Telenor

Hur kontaktar jag Fairphones support?

För att komma i kontakt med Fairphones support kan du antingen mejla eller ringa. Du hittar kontaktuppgifterna på Fairphones supportsida. Du får dock vara beredd på att kommunikationen främst sker på engelska.

Var kan jag köpa en mobiltelefon från Fairphone?

För tillfället är Telenor en av få operatörer som har Fairphone i sitt eget sortiment. Annars får du köpa en Fairphone hos någon återförsäljare eller direkt på tillverkarens hemsida.

Är Fairphones mobiltelefoner bra?

Fairphones mobiler är helt okej, och på vissa punkter riktigt bra. Det beror helt på vad du söker, men vill du har en hållbar mobil som tagit fram på ett etiskt och miljövänligt sätt är Fairphone förmodligen det bästa valet.

Vilka av Fairphones mobiltelefoner har stöd för 5G?

I dagsläget verkar det bara vara Fairphone 4 som har stöd för 5G.

Skriven av
Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekomskribent
Granskad av
Malin Almroth
Malin Almroth Head of Content

Kontakta Fairphone

https://www.fairphone.com/en/

+31-207884400

Fairphone , Jollemanhof 17, 1019GW Amsterdam

Info om Fairphone

Org nr: 502073-6384

Hjälpte den här informationen dig?