Hur bra är Comviqs erbjudanden på mobiltelefoner?

Utbudet av mobiltelefoner är både stort och brett hos Comviq. De har nyheterna och de populäraste mobilerna från alla de vanligaste märkena, såsom Samsung, Iphone, Huawei och Xiaomi.

Även prismässigt ligger Comviq mycket bra till. Mobilerna kostar mindre hos Comviq än hos andra lågprisoperatörer. Med kampanjen Månadens mobil har du dessutom möjlighet till en extra bra deal på en särskild telefon.

Om du vill kombinera en billig mobil med ett abonnemang med högre surfmängd är Comviq förmodligen det bästa alternativet för dig.

Fördelar

  • Lågt pris på telefoner med abonnemang
  • Stort utbud av populära telefoner
  • Specialerbjudandet Månadens mobil

Nackdelar

  • Begränsat utbud på abonnemang

Hur bra är Comviqs abonnemang?

Det finns fyra surfnivåer att välja mellan när du tecknar abonnemanget tillsammans med en mobiltelefon. Comviq har varken de lägsta eller de högsta surfmängderna jämfört med andra operatörer, men har ändå ett spann som passar de flesta surfanvändare. Dessutom kan oanvänd surf sparas.

I Comviqs abonnemang brukar det följa med ett antal utlandsminuter som du kan ringa utomlands med. Du kan också ta med dig hela eller delar av din surf utanför EU. Fria samtal och sms gäller också inom EU.

Hur bra täckning har telefoner med Comviqs abonnemang?

Comviq delar nät med Tele2. Deras 4G-nät och även 2G-nätet täcker i princip hela Sverige sett till ytan. 3G-nätet är lite mer begränsat, framför allt i inlandet i norra Sverige.

Allt som allt täcker nätet 99,9 procent av befolkningen, enligt Comviq själva. Du bör därför inte behöva bekymra dig för dålig täckning med Comviqs abonnemang. Du kan kolla upp täckningen i din del av landet i Comviqs täckningskarta.

Har jag bindningstid på Comviqs mobiltelefoner?

Ja, köper du mobiltelefon hos Comviq har du bindningstid på 24 månader. Det betyder att du måste betala för mobilen och abonnemanget under den tiden. Efter bindningstiden är du fri att säga upp abonnemanget, och din mobiltelefon är vid det laget avbetald.

Kan jag byta min mobiltelefon hos Comviq?

Ja, du kan byta mobiltelefon hos Comviq redan innan bindningstiden har gått ut. När du har tre månader eller kortare tid kvar kan du förlänga ditt Comviq-abonnemang och köpa en ny telefon från dem. I så fall får du även en ny avbetalningsplan på den nya mobiltelefonen.

Vill du byta mobil tidigare än så måste du först betala en slutfaktura för både den första mobilen och för abonnemanget. Det betyder att du betalar för resten av bindningstiden trots att du inte ska använda dem längre. Förmodligen är det billigare att i så fall vänta ut bindningstiden i stället.

Är Comviqs telefoner operatörslåsta?

Nej, Comviqs mobiltelefoner är inte operatörslåsta. Mobilen går alltså att använda med en annan operatör efter bindningstidens slut, om du skulle vilja byta då.

Hur lång leveranstid har Comviq för mobiltelefoner?

Om mobiltelefonen finns i lager ska det i regel ta 2–3 arbetsdagar innan den levereras. På operatörens sida om varje telefon står dock specifikt vilken leveranstiden är på just den mobilen. Leveranstiden kan därför variera beroende på vilken mobiltelefon du väljer.

Hur fungerar avbetalning på mobiltelefoner hos Comviq?

Du betalar av mobiltelefonen varje månad i 24 månader. Summan finns med på samma faktura som månadskostnaden på mobilabonnemanget.

Det framgår inte på Comviqs hemsida om du kan välja att betala mobiltelefonen direkt.

Hur bra är Comviqs kundtjänst?

Du kan både chatta, mejla och ringa till Comviq. För att vara en lågprisoperatör har de riktigt många kontaktvägar. De har dessutom en chattbot som är tillgänglig 24/7 på Messenger, som kan lösa simplare ärenden.

På hemsidan finns utförlig info om det mesta du kan behöva Comviqs hjälp med. Hittar du inte svaret där är det dock lätt att hitta både telefonnummer och mejlformulär till kundservice. Det är ett stort plus, tycker vi.

Vanliga frågor om Comviq

Har Comviq billiga mobiltelefoner med abonnemang?

Ja, Comviq har bland de billigaste erbjudandena på mobiltelefoner med abonnemang. 

Kan jag köpa en Iphone hos Comviq?

Ja, Comviq har bra erbjudanden på de nyaste modellerna av Iphone.

Kan jag köpa en Samsung hos Comviq?

Ja, Samsungs populäraste modeller finns att köpa med abonnemang hos Comviq.

Kan jag köpa mobiltelefon med abonnemang för student?

Comviq har särskilda studentabonnemang, men tyvärr verkar det inte gå att beställa en mobil tillsammans med det. Där gäller i stället Comviqs ordinarie abonnemang.

Kan jag byta mobil under bindningstiden hos Comviq?

Ja, men först när det är högst tre månader kvar av bindningstiden. Då förlänger du mobilabonnemanget och kan i samma veva köpa en ny mobil på avbetalning. Har du mer bindningstid kvar behöver du beställa en slutfaktura om du vill byta till en ny mobil.

Kan man få telefonen på köpet hos Comviq?

Telefonen du beställer hos Comviq kommer aldrig på köpet, utan du måste betala för den. Däremot finns det mobiler till väldigt låg månadskostnad hos Comviq, som du betalar tillsammans med ditt abonnemang.

Kan jag köpa mobiltelefon med kontantkort hos Comviq?

Ja, hos Comviq kan du faktiskt köpa mobiltelefon med kontantkort i stället för abonnemang. Men då kan du inte betala mobilen på avbetalning, utan måste betala hela slutsumman på en gång.

Hur spärrar jag en mobiltelefon hos Comviq?

Om din mobil skulle bli stulen ska du först göra stöldanmälan till polisen och få ett diarienummer. Kontakta sedan Comviqs kundtjänst via telefon eller i chatten och uppge diarienummer och IMEI-numret som ska stå på mobilens förpackning.

Evelina Grenehed
Evelina Grenehed Telekomskribent evelina.grenehed@mobiltelefoner.se