Hur bra är Hallons erbjudanden på mobiltelefoner?

Hallon har flera nyheter från exempelvis Iphone och Samsung i sitt utbud. Dock hittar du inte alla de senaste modellerna hos dem. Jämfört med många andra operatörer är mobilutbudet begränsat, och det kan ta lite tid innan de nyaste mobilerna släpps.

När det gäller priser står sig Hallon väl mot andra operatörer. Tittar man på priset på bara mobiltelefonen slår de visserligen inte riktigt sina lågpriskonkurrenter. Men sett till totalkostnaden är det fortfarande riktigt billigt.

Fördelar

  • Ingen bindningstid trots avbetalning
  • Rabatt för studenter, pensionärer och barn
  • Billiga abonnemang med mobil

Nackdelar

  • Begränsat utbud av mobiltelefoner

Hur bra är Hallons abonnemang?

Gällande abonnemangen är Hallon en svårslagen lågprisoperatör. Ordinarie pris är bland de billigaste på marknaden, och nästan alltid får nya kunder rabatt de första månaderna. För dig som är student, barn, ungdom eller över 55 har Hallon särskilt billiga abonnemang. Extra goda nyheter är att alla dessa specialerbjudanden går att kombinera med en mobiltelefon.

Hur bra täckning har telefoner med Hallons abonnemang?

Hallon använder samma nät som sin ägare Tre. De är kända för att ha riktigt bra täckning där nätet finns – men tyvärr mer geografiskt begränsad än andra mobilnät.

Bor du i en storstad i södra Sverige? Då kommer Hallon säkert fungera bra för dig. Det är nämligen där som täckningen är fenomenal. 

Bor du på landet eller i Sveriges norra delar bör du kolla upp om Hallon verkligen fungerar hos dig. Ta dig en titt på Hallons täckningskarta för att avgöra.

Har jag bindningstid på Hallons mobiltelefoner?

Hos Hallon köper du mobiltelefonen på avbetalning över 24 månader. Det kan likställas med att du är bunden till operatören under den perioden.

Däremot har Hallon ingen bindningstid på sina mobilabonnemang. Det här ska gälla även om du beställt abonnemanget med en mobil, enligt Hallon själva. Din mobil och ditt abonnemang faktureras nämligen var för sig, till skillnad från hos de flesta andra operatörer.

Det innebär att du kan säga upp abonnemanget om du inte vill ha det längre, trots att du har avbetalning kvar på mobiltelefonen. Du måste förstås fortsätta betala av telefonen till Hallon. Men du är alltså fri att skaffa abonnemang hos en annan operatör om du vill.

Kan jag byta mobiltelefon hos Hallon?

Nej, åtminstone inte medan du betalar av på din tidigare mobiltelefon. Du kan bara ha avbetalning på en mobil i taget hos Hallon.

Är Hallons telefoner operatörslåsta?

Nej, Hallons mobiltelefoner är inte operatörslåsta när du köper dem i dag. Du behöver alltså inte låsa upp den för att byta operatör och sätta in ett nytt simkort i mobilen.

Hur lång leveranstid har Hallon för mobiltelefoner?

Vanligtvis skickar Hallon din nya mobiltelefon inom en arbetsvecka. Om något annat gäller ska det framgå när du beställer.

Hur fungerar avbetalning på mobiltelefon hos Hallon?

Hallon erbjuder avbetalning på 24 månader. Det går att betala hela summan direkt om du vill det, men då måste du själv kontakta Hallons samarbetspartner som hanterar fakturan för mobiltelefonen. Direktbetalning finns inte som alternativ när du beställer telefonen.

Hur bra är Hallons kundtjänst?

Du som blir kund hos Hallon får vara beredd på att få sköta mycket på egen hand. Kundtjänsten är begränsad till chatt, mejl och Messenger. Det finns alltså inget telefonnummer att ringa om du hellre tar saken muntligt.

Hallon har ett forum där personal och andra kunder svarar på frågor. Men det är svårt att orientera sig i forumet. Kategorierna är inte så många och det kan vara knepigt att hitta en relevant tråd för just din fråga. Dessutom är många svar ett par år gamla och riskerar att bli utdaterade.

Ställer du en ny fråga hänvisas du ofta till svar på tidigare frågor på forumet, så du får förmodligen snarare generella svar än personlig hjälp.

Vanliga frågor om Hallon

Har Hallon billiga mobiltelefoner?

Ja, Hallons mobiltelefoner är bland de billigaste. Särskilt i kombination med mobilabonnemang är Hallon ett av de bästa alternativen.

Kan jag byta mobiltelefon under bindningstiden hos Hallon?

Nej, det kan du inte. Om du vill ha en ny mobiltelefon till ditt Hallon-abonnemang behöver du först betala av den gamla telefonen. Därefter kan du skaffa en ny till ditt befintliga abonnemang.

Kan jag köpa mobiltelefon med kontantkort hos Hallon?

Nej, du kan inte köpa kontantkort och mobiltelefon tillsammans hos Hallon, utan det behöver i så fall vara ett abonnemang.

Hur låser jag upp en mobil från Hallon?

Du behöver inte låsa upp mobilen om du köper den hos Hallon i dag. Den är nämligen inte låst till operatören. Har du köpt en mobiltelefon från Hallon för flera år sedan kan du låsa upp den via deras ägare Tres hemsida.

Har Hallon garanti på sina mobiler?

Ja, Hallon har en garanti som innebär att du kan få telefonen reparerad eller byta den mot en ny om det finns ett fabriksfel på mobilen. Garantitiden varierar mellan mobiltillverkarna. De flesta har två års garanti, men Iphone har bara ett års garanti.

Evelina Grenehed
Evelina Grenehed Telekomskribent evelina.grenehed@mobiltelefoner.se