Vikbara mobiltelefoner

Sökresultat: 43 mobiltelefoner hittades

Sortera på

Filtrera

+ -
Produktnamn
Minne
16 GB 256 GB
Skärmstorlek
2.4 tum 10.1 tum
Egenskaper

Vikbara mobiltelefoner har funktioner många äldre föredrar

Vikbara mobiler har inte jättemånga funktioner, men i många modeller kan olika hjälpmedel för äldre ändå finnas med som standard. De som köper mobilerna köper vanligtvis inte en ny vartannat år. Det gör det ännu viktigare att vara noggrann från början med sitt val av mobil. Både gällande storlek, kvalitet och funktioner man vill ska ingå.

Hitta bäst vikbar mobil med en jämförelse

Vikbara mobiler har mottagits positivt av seniorer då de är lätta att använda och risken för felaktig uppringning försvinner. Men som alltid när det kommer till mobilköp måste man jämföra olika modeller åt för att hitta den som passar bäst. Det främsta fokuset bör ligga på:

  • Batteritid. Vikbara mobiltelefoner har överlag ganska bra batteritid då det inte finns så många funktioner som äter upp batteriet. Men det finns som alltid undantag och därför bör du jämföra olika mobiler och dess batteritid. På så sätt kan du undvika att köpa en mobiltelefon som har klart sämre batteri än dess konkurrenter.
  • Skärm- och knappstorlek. Med en vikbar mobil blir skärmen mindre då även knappsatsen tar plats. Mindre knappar och mindre skärm kan, för de mindre tekniska och med sämre syn, bli svårare att använda. Hitta en mobiltelefon som inte känns för liten och undvik därmed att bli begränsad i ditt användande.
  • Bildskärmskvalitet. Skärmens kvalitet är inte lika bra som på smartphones. Därför är det kanske ännu viktigare att du hittar en mobiltelefon med så bra skärm som möjligt. Ju högre bildskärmsupplösning desto bättre.
Tips! En bra bildskärmsupplösning gör det lättare att se innehållet på mobilen.

Trygghetslarm kan finnas i vikbar mobil med annars ganska få funktioner

Funktionerna i vikbara mobiltelefoner är inte lika omfattande som i smartphones. De flesta har kamera och bluetooth, men utöver det kan det skilja sig åt. För äldre kan en mobil med trygghetslarm eller stöd för hörslinga vara att föredra. Dessa funktioner är något en del vikbara mobiler har.

Ytterligare funktioner som kan ingå:

  • Webbläsare.
  • Ficklampa.
  • E-post.
  • GPS.
Tips! Se till att mobiltelefonen har ett högt och tydligt ljud om du hör dåligt.

Vikbar mobiltelefon bör inte köpas utan ångerrätt eller öppet köp

Det är svårt på förhand att veta om man kommer bli nöjd med sin nya mobiltelefon. Därför bör du inte köpa en vikbar mobil utan att butiken du köper den från har öppet köp. Köper du istället mobilen på distans, exempelvis över nätet, har du ångerrätt i 14 dagar. I vissa fall kan du även ha ångerrätt även om köpet inte genomfördes på internet. Ingicks avtalet utanför affärslokalen, exempelvis på en tillfällig försäljningsplats i ett köpcentrum, gäller ångerrätten. Den gäller även i affärslokal om säljaren stått utanför butiken och lockat in dig, varefter du ingått ett avtal.

Tips! Testa mobilen och dess funktioner när du köpt den. Då kan du så snabbt som möjligt försäkra dig om att du gjort ett bra val.
Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka