Närbild på person som nuddar vid mobilskärm.Den 21 juli släpper Nothing sin uppföljare till Phone 1, nämligen Phone 2. Foto: Nothing

Lanseringar

Nu har Nothing presenterat sin nya mobil Phone 2, som enligt NyTeknik är en mer påkostad modell än föregångaren Phone 1. Du kan bland annat se fram emot hög prestanda, stort lagringsutrymme och en baksida med flertalet lysdioder som till exempel kan användas som timer eller för att visa volymnivån.

Företaget Nothing, grundat av svenska Carl Pei, lanserade sin första mobil Phone 1 i fjol, och nu är det dags för uppföljaren Phone 2. Tillverkaren har nyligen gjort en officiell presentation av den nya luren och det verkar som att det finns en hel del att se fram emot.

Utrustad med Qualcomms snabbaste chip

Nothing Phone 2 är utrustad med Qualcomms Snapdragon 8+ Gen 1-chip, som enligt uppgift är tillverkarens hittills snabbaste. Processorn får stöd av mellan 128 och 512 GB intern lagring och mellan 8 och 12 GB RAM-minne.

Skärmen är en LTPO OLED-variant på 6,7 tum med en uppdateringsfrekvens på 1–120 Hz. Den bakre kameran är en dubbelvariant som inkluderar en vidvinkel och en ultravidvinkel, båda på 50 MP. I fronten hittar du en vidvinkellins på 32 MP.

Genomskinlig baksida med lysdioder

Precis som föregångsmodellen har Phone 2 en genomskinlig baksida. Mobilen är utrustad med något som kallas Glyph Interface, det vill säga flertalet lysdioder som kan lysa i flera olika kombinationer. Ljusbågen på telefonens baksida kan exempelvis användas som en timer och för att visa volymnivån.

Du ska också kunna skapa egna ljussekvenser, till exempel för att kunna identifiera inkommande samtal. Syftet med Glyph Interface är att man som användare inte ska behöva spendera så mycket tid framför skärmen, utan få information direkt via lysdioderna.

Tillgänglig från den 21 juli

Nothing Phone 2 släpps den 21 juli, och färgerna du kan välja på är vit och mörkgrå.