Hitta en enkel mobiltelefon utan extra funktioner

På mobilmarknaden finns det gott om enkla mobiltelefoner. Om du är på jakt efter en bör du jämföra alternativen för att vara säker på att du väljer den telefon som du tycker är bäst. När du jämför utbudet av enkla mobiltelefoner är det flera saker du ska titta på för att säkerställa att du väljer rätt.

  • Mobiltelefonens egenskaper. Enkla mobiltelefoner har inte lika många funktioner som populära smartphone-modeller. Fundera på vilka funktioner som är viktiga för dig och välj mobiltelefon utifrån det.
  • Smartphone eller knapptelefon. Enkla mobiltelefoner finns både som smartphones och knapptelefoner. Vilket som är bäst är en smaksak, så fundera på vad du vill ha.
  • Hur lättanvänd mobiltelefonen är. En riktigt enkel mobiltelefon har inte bara några få och enkla funktioner. Den har även ett användarvänligt gränssnitt. Mobiltelefonen ska vara lätt att använda. Välj därför en mobiltelefon som är enkel att använda och förstå.

När du vet vilka mobiltelefoner som är aktuella för dig bör du även jämföra priserna. Då får du en enkel mobiltelefon efter dina önskemål och till det lägsta priset.

Äldre gillar ofta enkla mobiltelefoner

Enkla mobiltelefoner tilltalar ofta den äldre generationen. Många seniorer och pensionärer vill ha en mobiltelefon för att ringa och möjligtvis skicka sms. Då är det perfekt med en enkel mobiltelefon.

Enkla telefoner saknar de allra senaste funktionerna och egenskaperna som nya mobiltelefoner har.

Enkla mobiltelefoner finns även med knappar

De flesta mobiltelefoner på marknaden är i dag smartphones. Men det finns även enklare mobiltelefoner med knappar. Även det är något som många äldre tycker om.

I regel har enkla mobiltelefoner stora knappar, tydligt gränssnitt och bra ljud just för att tilltala en äldre målgrupp eller personer som inte har så bra syn eller hörsel.

Enkla mobiltelefoner är ofta billiga

Eftersom enkla mobiltelefoner inte har den senaste tekniken kan du hitta sådana mobiltelefoner till ett mycket lågt pris. Hur billiga mobiltelefonerna är varierar. Det beror även på hur enkel du vill att din mobiltelefon ska vara. I jämförelse med mer avancerade smartphones finns det dock många tusenlappar att spara på en enklare mobiltelefon.

Tips! Om du köper en enkel mobiltelefon begagnat kan du spara ännu mer pengar.

En enkel mobiltelefon passar dig som bara ringer och sms:ar

Om du bara använder din mobiltelefon för att ringa eller skicka sms behöver du inte lägga pengar på den senaste smartphone-telefonen. Du kan ringa och sms:a med alla mobiltelefoner. Då behöver du ingen smartphone.

Det räcker med den billigaste och enklast mobiltelefonen på marknaden. Med sådana mobiltelefoner kan du inte göra mycket mer än just ringa och sms:a. Det går varken att ladda ned några appar, ta kort eller gå ut på internet. En sådan enkel mobiltelefon behöver inte kosta mer än ett par hundra kronor.

Tips! Om du bara använder din mobiltelefon sporadiskt eller behöver en reservtelefon passar en enkel mobiltelefon dig bra.

Finns det enkla mobiltelefoner med dual sim?

Ja, det finns ett antal enklare mobiltelefoner med dual sim. Dual sim innebär att du kan koppla in två simkort i samma mobiltelefon. Det är exempelvis bra för dig som vanligtvis har en jobbtelefon och en privat mobiltelefon. Med en mobiltelefon med dual sim kan du har jobb- och privatabonnemanget i samma telefon.

En annan fördel med dual sim är om du åker på en utlandsresa. Då kan du behålla ditt vanliga simkort och skaffa ett till simkort i landet du befinner dig i. Genom att göra så kan du använda din mobiltelefon och spara en hel del pengar.