man står utanför xiaomi-butik med xiaomis loggaXiaomi har nu lanserat sina modeller i Mi 10-serien även på den europeiska marknaden. Foto: viewimage/Shutterstock.com

Lanseringar

Xiaomis Mi 10-serie har just lanserats i Europa. Tillverkaren har inte bara utrustat sina nya modeller med hög prestanda och 5G-stöd, utan har även lagt fokus på kameratekniken. Enligt spekulationer från Mobil.se kan Mi 10-serien landa på den svenska marknaden redan i april.

Xiaomis nya mobiltelefoner Mi 10 och Xiaomi Mi 10 Pro är nu officiellt lanserade i Europa. Tillverkaren har satsat på hög prestanda och utrustat sina telefoner med chipsetet Snapdragon 865 och 5G-stöd. Men under skalet finns även vässad kamerateknik, som enligt Mobil.se är Mi 10-seriens höjdpunkt.

Stora förutsättningar för foto och film

Xiaomi Mi 10 har fyra bakre kameror. Huvudkameran är en högupplöst Samsungsensor på 108 MP, men här finns även en vidvinkellins på 13 MP, en makrosensor och en djupsensor – båda på 2 MP. Det går att spela in videor i både 4 och 8K, men även i slowmotion med en hastighet på 960 bilder per sekund.

Lättare att ta bilder på tv- och dataskärm med Mi 10 Pro

Till skillnad från Mi 10 så har Mi 10 Pro:s kamerauppsättning utrustats med teleobjektiv – ett kortare på 12 MP och ett längre på 8 MP. Även här finns Samsungs högupplösta huvudsensor på 108 MP och dessutom en vidvinkellins på 20 MP.

Mi 10 Pro utmärker sig ytterligare genom den speciella sensor som ska kunna känna av frekvenserna för bilduppdatering på skärmar. Det innebär alltså att det blir lättare att få till bra bilder även när man fotar av till exempel data- och tv-skärmar.

Kraftfulla enheter

Xiaomi Mi 10 kommer finnas tillgänglig i tre olika minnes- och lagringsvarianter

  • 8 GB RAM-minne och 128 GB internminne
  • 8GB RAM-minne och 256 GB internminne
  • 12 GB RAM-minne och 256 GB internminne

Även Pro-varianten kommer i tre olika utföranden

  • 8 GB RAM-minne och 256 GB internminne
  • 12 GB RAM och 256 GB internminne
  • 12 GB RAM och 512 GB internminne 

Kan börja säljas i Sverige redan i april

Enligt Mobil.se beräknas försäljningen av Mi 10-serien starta i europeiska länder som Italien, Frankrike och Spanien redan i början av april, och enligt uppgift finns det anledning att tro att det inte dröjer så mycket längre på den svenska marknaden. Några exakta priser finns inte i dagsläget, men man tror att det kommer röra sig om cirka 8 000 kronor för Mi 10 och cirka 10 000 kronor för Pro-varianten.