personer byter mobil mot pengarNu drar Halebop igång en kampanj i syfte att göra fler medvetna om fördelarna med att lämna in och köpa begagnade mobiler. Foto: file404/Shutterstock.com

Erbjudanden

Har du en gammal mobil som ligger hemma och skräpar trots att den fortfarande fungerar som den ska? Du är inte ensam. Endast tre procent av den svenska befolkningen har under de senaste tolv månaderna bytt in sin mobil, men det vill Halebop ändra på och drar nu igång en kampanj för att göra fler medvetna om fördelarna.

Cirka två miljoner begagnade, men fullt användbara, mobiltelefoner ligger just nu i svenskarnas byrålådor och samlar damm. Trots att många vet att de kan sälja tillbaka sina gamla mobiler till företag. För att spara både på miljön och innehållet i plånboken startar Halebop nu en kampanj som ska uppmuntra fler att byta in begagnade mobiler. Att återsälja mobilen är så klart bättre både för miljön och plånboken.

Generösa erbjudanden väntar runt hörnet

Den som tar steget och lämnar in sin gamla mobiltelefon kan se fram emot spännande erbjudanden från Halebop. Du kanske ska passa på att uppgradera din befintliga mobil? Enligt Johanna Sahlman, Head of Halebop, har de flertalet nygamla mobiltelefoner i sitt sortiment och om du lämnar in din egen kan du få till en riktigt bra affär på din nästkommande. Hos Halebop är begagnade mobiler både kontrollerade och kvalitetssäkrade, och garantin ligger dessutom på tolv månader.

Endast en av tio svenskar överväger att köpa en begagnad mobil

En Kantar Sifo-undersökning, med över 1 200 deltagare mellan 18 och 79 år, visar att endast en av tio svenskar har funderat på att köpa en begagnad mobil under de senaste tolv månaderna. Johanna Sahlman tror dock att trenden kan vara på väg att vända.

– Både att byta in och köpa en begagnad mobil är ett smart val. Jag tror att det snart kommer vara lika självklart som att köpa en begagnad bil eller klocka. Och precis som med andra produkter så finns det ett brett spektrum gällande hur ny modellen är och i vilket skick den befinner sig, säger hon i ett pressmeddelande.