Huaweis telefonmodell P40 Pro Plus bredvid förpackning i butikHuawei P40 Pro Plus blir nu tillgänglig i Sverige

Intervjuer

P40 Pro Plus från Huawei lanseras i Sverige, redo att användas på de högaktuella 5G-näten som byggs ut i landet. Mobil.se har intervjuat Jacky Zhao, som är Huaweis chef för tillverkarens verksamhet i Norden.

P40-serien från Huawei började säljas i Sverige för ett par månader sedan. Nu presenteras även den senaste toppmodellen P40 Pro Plus i landet.

Lanseringen av P40 Pro Plus sker lagom till att flera svenska operatörer har kommit igång med sina 5G-nät. Huawei och Sony är de enda mobiltillverkarna som finns med i de officiella modellistorna hos både Telia, Tele2 och Tre.

Svenskarna är redo för 5G

Chefen för Huawei i Norden heter Jacky Zhao. Han berättar att tillverkarens fyra 5G-modeller i P40-serien har både hög kvalitet och unika funktioner, vilket gör att de står sig väl mot konkurrerande modeller. Den svenska marknaden har hittills gett mycket fina omdömen om P40-serien från Huawei

Modellerna har dessutom testats i de 5G-nät som är klara att användas. Operatörernas intresse för P40-serien har därför varit stort. Även om 5G-näten fortfarande är i teststadiet vill operatörerna börja erbjuda sina kunder möjligheten till 5G redan nu, säger Jacky Zhao.

Stolta över kapaciteten hos P40 Pro Plus

Den nya P40 Pro Plus är nästa steg i Huaweis innovativa och tekniska framgång, menar Jacky Zhao. De är särskilt stolta över de toppklassade kamerafunktioner som modellen har, som klarar allt ifrån att fånga små detaljer till att få bra bilder i mörka miljöer.

Parallellt med P40-serien har Huawei också utvecklat App Gallery, i nära samarbete med företag och andra aktörer som står bakom svenskarnas favoritappar. Förutom att utöka apputbudet i tjänsten lägger Huawei nu till en ny sökfunktion för att hitta appar: App Search widget. På så sätt kan kunderna hitta apparna de vill ha även om appen ännu inte finns i App Gallery.