En lila iphone 14 plus-modell står på ett bord.Apples nya Iphone 14 Plus säljer sämre än de andra modellerna i 14-serien, enligt flera rapporter. Foto: WartinTech/Shutterstock.com

Rapporter

Enligt flertalet rapporter säljer Apples Iphone 14 Plus sämre än de andra modellerna i 14-serien. 14 Pro och 14 Pro Max har däremot visat sig vara populärare än Pro-modellerna i fjolårets Iphone 13-serie. Det skriver MacWorld.

Som helhet säljer Apples nya Iphone 14-serie bättre än fjolårets Iphone 13-serie, men bryter man ner det på modell-nivå verkar det vara Pro-varianterna som drar upp siffrorna. Enligt flera rapporter går däremot inte Iphone 14 Plus hem hos konsumenterna utan säljer dåligt jämfört med sina systermodeller.

Nära att nolla leveranserna av skärmpaneler i december

9 To 5 Mac refererar bland annat till Apple-analytikern Ross Young som menar att leveranserna av skärmpaneler till 14 Plus-modellen förmodligen kommer ligga nära nollan i december. Och precis som Macworld påpekar så är ju det ett tydligt tecken på att Apple har ett gäng plus-modeller kvar i lagret.

10 procent upp för 14-serie trots att marknaden backade med 9 procent

Enligt uppgift ser nu försäljningen av Iphone 14-serien som helhet gå om Iphone 13-serien med 10 procent, och då ska man även komma ihåg att smartphonemarknaden har backat med 9 procent.

Den blandade ASP:n (Average Selling price) för dessa enheter har också gått upp med 10 procent, där 14 Pro/Pro Max står för en andel på 64 procent, jämfört med 51 procent för Iphone 13 Pro/ Pro Max.

Planerar ändå en Iphone 15 Plus nästa år

9 To 5 Mac menar att det egentligen inte är så konstigt om leveranserna av 14 Plus landar på noll i december. De hänvisar till en tidigare rapport där det framgår att Apple faktiskt stoppade produktionen av 14 Plus-modellen för att anpassa sig lite bättre till efterfrågan.

Men det verkar inte som att det låga intresset för Iphone 14 Plus har fått Apple att börja tveka på nästa års line up. Apple ska ha meddelat att de fortfarande planerar att släppa en Iphone 15 Plus.