Tecnos monter på mobilmässan i barcelona, med folksamling runt om.I oktober beräknas Tecnos första vikbara mobil dyka upp på europeisk mark. Foto: Andrew Sozinov/Shutterstock.com

Lanseringar

I Europa är den kinesiska tillverkaren Tecno relativt okänd, men det kan det snart bli ändring på. Nu lanserar de nämligen sin första vikbara mobil, Phantom V Flip, även på den europeiska marknaden. Det är dock fortfarande oklart om det gäller hela Europa eller bara utvalda marknader, skriver Mobil.se.

Den kinesiska mobiltillverkaren Tecno vill ta sig an den europeiska marknaden, och ett första försök blir med lanseringen av sin första vikbara telefon Phantom V Flip. Enligt Mobil.se återstår det dock fortfarande att se om en lansering blir aktuell i hela Europa eller bara på vissa marknader.

Drivs av Mediatek Dimensity 8050-chip

Phantom V Flip är utrustad med ett Mediatek Dimensity 8050-chip som backas upp av 8 GB RAM-minne och 256 GB internt.

Telefonen har en clamshell-design, där den vikbara LTPO-skärmen är 6,9 tum stor och har en upplösning på 2 640 x 1 080 pixlar. Uppdateringsfrekvensen ligger på 10–120 Hz. Den yttre skärmen har en rund design och är 1,32 tum stor. Här finns framför allt stöd för olika widgetar, men den går till exempel även att användas som sökare när man tar selfies.

Kamera och batteri

Telefonens huvudkamera ligger på 64 MP, och den har sällskap av en ultravidvinkellins på 12 MP. I fronten sitter en selfiekamera på 32 MP.

Batteriets kapacitet är 4 000 mAh och har stöd för laddning på upp till 45 W. Du ska kunna ladda upp mobilen till 50 procent på cirka 15 minuter.

Rekommenderat pris på under 9 000 kronor

Lanseringen i Europa beräknas ske någon gång i oktober. Men det är som sagt oklart om den vikbara luren tar sig till alla marknader eller bara vissa utvalda, och om Sverige i så fall är en av dessa. Oavsett ska priset landa på strax över 700 euro, vilket motsvarar cirka 8 400 kronor.

Phantom V Flip ska finnas i svart och lila, eller enligt tillverkarens egen beskrivning: Iconic Black och Mystic Dawn.