motorolas logga synlig på en bildskärmMotorolas nya Moto E6s landar på svensk mark under våren. Foto: II studio/Shutterstock.com

Lanseringar

Nu utökar Motorola sin Moto E6-serie med en ny modell. Moto E6s sägs erbjuda hög prestanda och smidiga funktionslösningar, men till ett lägre pris än sin föregångare Moto E6 Plus.

Mobil.se rapporterar att en ny modell i Motorolas Moto E6-familj är på väg mot lansering även i Sverige. Tidigast i april beräknas Moto E6s landa på marknaden, och man har från Motorolas sida utlovat en smidig och kraftfull modell på mellanprisnivå.

Inspiration från Moto E6 Plus

Enligt Mobil.se har Motorola till viss del inspirerats av den tidigare, och något dyrare, modellen Moto E6 Plus när de har utformat Moto E6s. Till exempel har även den nya modellen dubbla kameror på baksidan – den ena med djupmätning för porträttagning – och en bildskärm på 6,1 tum, där toppen pryds av en sensorpanel i form av en droppe.

Tillräcklig kraft till lägre pris

Även om Moto E6s är en relativt ny produkt, har telefonen inte utrustats med det allra senaste inom operativsystem – Android 10. Tillverkaren har i stället hållit fast vid det något äldre Android 9 Pie. Men Motorola menar att prestandan ska räcka för att appar och systeminställningar ska fungera både snabbt och smidigt.

Moto E6s – en smart budgettelefon

Moto E6s har 4 GB RAM-minne och 64 GB intern lagring, men det går även att utöka lagringen upp till 512 GB med ett externt microSD-minneskort. Den bakre dubbelkameran innefattar en bildsensor med autofokus på 13 MP och en djupsensor på 2 MP. Selfiekameran på framsidan har en upplösning på 8 MP. Enligt uppgift finns telefonen i två färgvarianter som tillverkaren kallar Rich Cranberry och Polished Graphite.

Priset för Motorolas Moto E6s ligger på 1 300 kronor, vilket innebär att den är cirka 400 kronor billigare än systermodellen Moto E6 Plus.