Nothings grundare carl pei sitter på skrivbordsstol i kontorsmiljö.Nothing meddelar i en film att den nya Phone 2a lanseras den 5 mars. Grundaren Carl Pei berättar varför enheten sticker ut bland andra billigare mobiler på marknaden. Foto: Pressbild/Nothing

Lanseringar

Det har varit tal om att mobiltillverkaren med grundaren Carl Pei i spetsen ska berätta något spännande under MWC-mässan i Barcelona, och många har tagit för givet att det handlar om den nya mobilen Phone 2a. Men så blir inte fallet, för nu har Nothing meddelat att enheten kommer att lanseras först den 5 mars. Det rapporterar Mobil.se.

I går (den 13 februari) släppte Nothing en tio minuter lång film där de berättade lite mer om sitt nytillskott Phone 2a. Enligt grundaren Carl Pei uppfyller den nya enheten önskemålen bland de kunder som inte är ute efter någon flaggskeppsmobil, utan hellre vill ha en enklare modell till lägre pris.

Vänder sig till en annan målgrupp, utan att avvika från konceptet

Carl Pei menar att Phone 2a helt enkelt riktar sig till en annan konsumentgrupp, men utan att för den skull avvika från det som Nothing stått för hittills. Pei riktar också en del kritik mot flera av sina konkurrenter, till exempel att de främst bryr sig om flaggskeppsmodellerna och inte tillräckligt mycket om sina enklare och billigare modeller.

Specifikationer som ser bra ut på pappret, men inte tillför något för användarupplevelsen

I filmen säger Carl Pei att många tillverkare som gör enklare mobilmodeller tillför onödiga saker som ser bra ut i specifikationslistan, men som egentligen inte tillför något för själva användarupplevelsen. Från det perspektivet menar Pei att det knappt finns någon konkurrens just i det lägre prissegmentet, och att Nothing sticker ut både gällande design, innovation och samspel mellan mjuk- och hårdvara. 

Om Nothing lyckas leva upp till dessa föresatser återstår ju dock fortfarande att se.

Utlovar toppkamera och -prestanda

Filmen avslöjar inte mycket om den nya mobilen i sig. Pei utlovar dock att både kamera och prestanda håller hög kvalitet, och enligt tillverkarens designer har Phone 2a den genomskinlighet som även deras andra produkter har. Däremot är det inte lika säkert att vi får se Nothings Glyph-indikatorer med ljus på baksidan denna gång.