realme-telefon på ett bordRealme X50 Pro sägs vara en av de billigaste mobilerna som drivs av det kraftfulla chipsetet Snapdragon 865. Foto: Framesira/Shutterstock.com

Lanseringar

Nu gör sig den kinesiska mobiltillverkaren Realme redo även för den svenska marknaden. Redan i september får vi stifta närmare bekantskap med tillverkaren som gjort sig känd i världen för sina toppmobiler till låga priser. Det rapporterar Mobil.se.

Ännu en kinesisk mobiltillverkare är på väg till våra nordliga breddgrader. Det handlar om Realme, som precis som Oppo, Oneplus och Vivo är en del av mobilgiganten BBK Electronics. På den globala mobilmarknaden har Realme gjort sig kända för att erbjuda mobiltelefoner med riktigt imponerande specifikationer, men till betydligt lägre priser jämfört med konkurrenterna. 

Kommer finnas hos de större återförsäljarna

Det blev nyligen officiellt att det är Gandalf Distribution som är Realmes svenska distributör. Gandalf Distribution kommer endast att sälja mobiltelefonerna genom återförsäljare och inte via en egen webshop.

– De första telefonerna kommer att finnas hos många av de större nordiska återförsäljarna med butiker och webbförsäljning inom bara någon vecka. I framtiden hoppas vi kunna erbjuda Realme även via operatörerna, säger Johan Cheng Falkström, Gandalf Distributions marknadschef, till Mobil.se.

Fem prisvärda kraftpaket

Inledningsvis är det fem Realme-mobiler som kommer att släppas på den svenska marknaden: Realme X3, Realme 6, Realme 6 Pro, Realme X50 och Realme X50 Pro. Den senare modellen ska enligt uppgift vara en av de absolut billigaste mobilerna med ett Snapdragon 865-chip under huven.

RAM-och internminne skiljer sig något mellan de olika telefonerna, men de flesta verkar komma i utföranden med minst 6 eller 8 GB RAM-minne och 64,128 eller i bästa fall 256 GB internminne.

Med fokus på skärm och kamerasystem

De fem Realme-lurarna har alla bakre kameror av typen quad. Det innebär fyra olika linser som till exempel vidvinkellins, telefotolins, ultravidvinkel, makrolins eller djupsensor. Vissa modeller har även utrustats med dubbla frontkameror.

Bildskärmarna har formatet 20:9 och en uppdateringsfrekvens på 90 eller 120 Hz. Storleken i tum varierar något mellan de olika modellerna, men enligt de specifikationer som finns verkar det röra sig om cirka 6,4 till 6,6 tum.

Pris och färgutbud återstår att se

Det är fortfarande oklart exakt vad Realme-mobilerna kommer att kosta när de dyker upp på den svenska marknaden i september. Det återstår även att se vilka färgvarianter som blir tillgängliga, men om man ska gå efter utbudet på den globala marknaden kan det bli både snyggt och färgglatt.