Närbild på vivo-skylt utanför butik.Vivos nya vikbara mobiler X Fold 3 och X Fold 3 Pro kommer snart ut på den kinesiska marknaden. Det är fortfarande oklart om,och i så fall när, enheterna ska lanseras internationellt. Foto: Robert Way/Shutterstock.com

Lanseringar

Nu har Vivo lanserat två nya vikbara mobiler av flaggskeppsmodell och enligt Mobil.se har tillverkaren tagit i från tårna. Framför allt när det gäller Pro-varianten som bland annat är utrustad med nya Snapdragon 8 Gen 3-chipet och ett batteri på hela 5 700 mAh.

Två nyheter i det vikbara segmentet av mobilmarknaden är kinesiska Vivos X Fold 3 och X Fold 3 Pro. Enligt Mobil.se bjuder standardmodellen egentligen inte på något extraordinärt, förutom det kraftfulla batteriet på 5 500 mAh.

X Fold 3 drivs av Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2-chip som backas upp av 12 eller 16 GB RAM-minne och mellan 256 GB och 1 TB internlagring. Den vikbara skärmen är en LTPO Amoled-variant på 8,03 tum som stödjer 120 Hz i uppdateringsfrekvens och HDR10+. Den yttre skärmen (även den en Amoled) är 6,53 tum och stödjer också 120 Hz i skärmuppdatering och HDR10+.

På telefonens baksida sitter en kamerauppsättning (med Zeiss-optik) med tre olika linser, samtliga på 50 MP: en vidvinkel, en telefotolins samt en ultravidvinkel. Den vikbara och yttre skärmen har utrustats med varsin selfiekamera, båda på 32 MP.

Vivo X Fold 3 Pro imponerar desto mer

När det gäller pro-modellen, X Fold 3 Pro, finns det flera saker som imponerar enligt Mobil.se. Vivo har till exempel utrustat enheten med det nya Snapdragon 8 Gen 3-chipet, som här paras ihop med 16 GB RAM och 512 GB eller 1 TB internt. Och om man tyckte att standardmodellens batteri var väl tilltaget bjuder pro-modellens på ännu större wow-faktor med hela 5 700 mAh.

Även på X Fold 3 Pros baksida sitter en trippelkamera (naturligtvis med Zeiss-optik), men i detta fall handlar det om en vidvinkel och ultravidvinkel på 50 MP vardera och en periskopisk telefotolins på 64 MP och 3x optisk zoom.

Släpps initialt bara på kinesisk mark

Vivo X Fold 3 och X Fold 3 Pro kan redan förbokas på den kinesiska marknaden, men i dagsläget finns det ingen information som tyder på att en internationell lansering är att vänta inom kort (om det blir någon över huvud taget).