En läckt produktbild av nya OnePlus 6T. Foto: SlashGear/Weibo

Lanseringar

Bilder har läckt på den kommande mobilen från kinesiska OnePlus. Många rykten cirkulerar och inget är säkert, förutom att sensorer för fingeravtryck ska finnas på framsidan den här gången.

Den kinesiska mobiltillverkaren OnePlus är på väg att släppa en ny modell. Namnet ryktas vara OnePlus 6T, men som det mesta andra rörande släppet, är det inte bekräftat.

Det är en läckt bild på en produktförpackning och hemskärm som gett upphov till spekulationerna. En sak har dock säkerställts. Den nya fingeravtrycksläsaren kommer att vara integrerad på framsidan den här gången.

Fingertrycksläsare bakom skärmen

Teknikbloggen Cnet fick av en okänd källa på OnePlus svar på rykten om fingeravtryckssymbolen som synts i läckta bilder. I nuläget är det enda rykte som bekräftats den nya fingeravtrycksläsaren, som flyttas från telefonens baksida till skärmen. 

Nu ska den i stället innefattas under skärmens glas, vilket OnePlus hoppas ska förbättra användarupplevelsen. Nackdelen med det blir att telefonen nu blir 0,45 millimeter tjockare.

[Ads1]

Releasedatum tros vara 17 oktober

Trots att det inte finns mycket att gå på finns det även skäl att tro att modellen släpps i mitten av oktober.

Anledningen till det är än en gång de läckta bilderna. På skärmavbilden syns tydligt att telefonen är inställd på onsdagen den 17 oktober klockan elva.

Rykten som går runt säger att telefonen kommer att bli aningen dyrare än sina föregångare. Prislappen tros landa på drygt 5 000 kronor.

Skärmen blir större tack vare ny design 

En annan spekulation baserad på den läckta bilden på förpackningen är en ändring i designen av skärmen. De tidigare modellerna har haft en rektangulärt dipp i skärmens överkant, där exempelvis selfie-kameran suttit.

Den delen kommer att ändra form, och även bli mindre. På lådans avbildning av telefonen ser utrymmet ut att snarare vara droppformat, och avsevärt mycket smalare.