mobiltillverkaren oppos loggaNu lanserar kinesiska Oppo mobilmodellen Ace 2 – ett kraftpaket med stöd för trådlös laddning. Foto: GYAN PRATIM RAICHOUDHURY/Shutterstock.com

Lanseringar

Kinesiska mobiltillverkaren Oppo presenterade den 13 april telefonmodellen Ace 2, som beräknas nå den kinesiska marknaden i slutet av april. Tillverkarens nytillskott kan bland annat erbjuda trådlös laddning, kraftfull prestanda och en kamerauppsättning av hög kvalitet.

Den nya mobiltelefonen Ace 2 från kinesiska Oppo blir tillverkarens första modell med stöd för trådlös laddning. Men under skalet finns även ett kraftfullt systemchip, 5G-stöd och vässad kamerateknik. Det rapporterar M3.

Fokus på batteri och laddning

Ace 2 har ett batteri med kapacitet på 4 000 mAh som stöds av 65 W SuperVOOC 2.0 trådad laddning, men även av 40 W AirVOOC trådlös laddning. Enligt Oppo ger den trådlösa laddningen ett fullt batteri på 56 minuter.

M3 menar att denna typ av laddningsteknik är en av de bästa på marknaden just nu, och kan jämföras med den teknik som man hittar i Huaweis senaste flaggskeppsmodeller i P40-serien.

Ett kraftpaket med 5G-stöd

Oppo har inte bara satsat på en uppgradering av batteri- och laddningskapacitet. Ace 2 är nämligen utrustad med ett av marknadens mest kraftfulla chipset Snapdragon 865, 5G-stöd och upp till 12 GB RAM-minne och 256 GB internt lagringsminne.

Användarvänlig bildskärm och proffskamera

Ace 2 har en 6,55 tums 108 p OLED-bildskärm med FDR+-upplösning och 90 hz uppdateringsfrekvens. Bildskärmens storlek utgör 85,9 procent av telefonens totala yta, vilket gör det lätt för användaren att läsa, surfa och kolla på film direkt i mobilen.

Högst upp i bildskärmens vänstra hörn finns även en 29 millimeters selfiekamera på 16 MP.

En kamerauppsättning med många möjligheter

På baksidan av Ace 2 finns en cirkelformad sensorpanel med fyra olika linser: en vidvinkellins på 48 MP, en ultravidvinkel på 8 MP och två djupsensorer, ”porträttkameror”, på 2 MP vardera. Kamerauppsättningen har även stöd för funktioner som HDR, LED flash och panorama.

Släpps först i Kina

Ace 2 kommer först att släppas i Kina den 20 april. När mobiltelefonen når den svenska marknaden är i dagsläget oklart. Enligt M3 ligger det rekommenderade priset på 3 999 kinesiska yuan, vilket blir cirka 5 650 kronor.