mobilförpackning med pocos loggaXiaomis undermärke Poco släpper snart sin nya flaggskeppsmobil Poco F2 Pro. Foto: Funstock/Shutterstock.com

Lanseringar

Poco, ett av Xiaomis undermärken, kommer nu med sin nya flaggskeppsmobil Poco F2 Pro. Det globala lanseringseventet ägde rum i dag den 12 maj, där man bland annat kunde bekräfta telefonens specifikationer, pris och beräknat släpp på den internationella marknaden.

I dag den 12 maj var det dags för Xiaomis undermärke Poco att hålla ett globalt lanseringsevent för sin nya telefonmodell Poco F2 Pro. Under eventet gick Poco bland annat ut med specifikationerna för sitt nya flaggskepp, som sägs bjuda på en positiv överraskning med tanke på de rekordlåga priserna. Det rapporterar Mobil.se.

Det allra bästa inom prestanda

Poco F2 Pro har utrustats med Qualcomms Snapdragon 865-chipset, vilket därmed även innebär stöd för både 5G och wifi 6. Det finns en variant med 6 GB RAM-minne och 128 GB internt lagringsminne, och en annan variant med 8 GB RAM-minne och 256 GB internt lagringsminne. Priserna hamnar på 500 respektive 600 euro.

De svenska priserna för Poco F2 Pro är ännu inte helt fastställda, men enligt uppgift kan det röra sig om cirka 6 000 kronor för den billigaste modellen. Prisnivån är, trots den höga prestandan, betydligt lägre jämfört med många andra nya telefoner på Android-marknaden just nu.

Med fokus på kameran

Poco har även fokuserat på kameratekniken. På telefonens baksida sitter en så kallad quadkamera som inkluderar fyra olika linser. Huvudkameran på 64 MP assisteras av en makrolins på 5 MP, en ultravidvinkellins på 13 MP och en djupsensor på 2 MP. Den bakre kameran har även stöd för videoinspelning i 8K.

Medan många andra smartphone-tillverkare placerar den främre selfiekameran i en fördjupning eller i en sensorpanel på telefonens skärm, har Poco valt en lite annorlunda lösning. Selfiekameran på Poco F2 Pro är nämligen en motoriserad pop-up modell som sitter på skärmens ovansida. Kameran har en upplösning på 20 MP.

Sverigelansering i slutet av maj

Den internationella lanseringen sker om en vecka, och enligt Mobil.se kommer Poco F2 Pro kunna köpas på mistore.se i slutet av maj.