Samsungs nya galaxy s21 fe i fyra olika färger uppradade bredvid varann.Äntligen är Samsung Galaxy S21 FE officiellt lanserad och beräknas landa på svensk mark under den andra veckan i januari. Foto: pressbild/Samsung

Lanseringar

Följetongen om när Samsung Galaxy S21 FE landar på marknaden verkar ha nått sitt slut, för nu är den omtalade mobilen officiellt lanserad och beräknas nå våra nordliga breddgrader mellan den 10 och 15 januari. Mobil.se har gjort en sammanfattning av vad vi kan vänta oss.

Samsung Galaxy S21 FE börjar efter många månader av spekulationer snart att säljas i butik, och med tanke på föregångarens succé har den nya mobilen en hel del att leva upp till. S21 FE drivs precis som de andra modellerna i S21-serien av fjolårets topp-chip Snapdragon 888 som förvisso inte är marknadens absolut snabbaste, men ändå relativt snabbt. 

S21 FE kommer med Android 12

Givetvis kommer Samsung Galaxy S21 FE med Android 12, vilket innebär att mobilen får tillgång till de nyheter som kom i och med uppdateringen. Du kan till exempel ta bort oönskade objekt i bakgrunden på dina foton via galleriappen. 

På tal om kamerauppsättningen kan S21 FE erbjuda en bakre trippelkamera som innefattar en huvudlins på 12 MP, en ultravidvinkel på 12 MP och en telefotolins på 8 MP. I fronten sitter en selfiekamera på 32 MP. Precis som S21 Plus har S21 FE stöd för så kallad Space zoom, med 30 gångers förstoring, som kombinerar optisk och digital zoom.

OLED-skärm med 120 Hz uppdateringsfrekvens

Samsung Galaxy S21 FE har en OLED-skärm på 6,4 tum med stöd för 120 Hz i uppdateringsfrekvens. Till skillnad från de dyrare modellerna som använder ultraljud för fingeravtryckssensorn, är S21 FE:s fingeravtryckare integrerad i skärmen så du får räkna med något lägre hastigheter.

De svenska priserna ligger på 8 200 kronor för modellen med 6 GB RAM och 128 GB lagringsminne, medan modellen med 8 GB RAM och 256 GB lagring beräknas kosta 9 000 kronor.

Är Samsung Galaxy S21 FE det bästa valet?

Precis som Mobil.se påpekar har Samsung försökt upprepa framgången med S20 FE och tagit fram en modell med flaggskeppsegenskaper till lägre priser, men frågan är om Samsung lyckas lika bra denna gång. Mobil.se är inte helt säker och funderar på om S21 FE verkligen är ett så mycket bättre val än exempelvis S21 Plus eller föregångaren S20 FE.