Demo av samsung-mobiler med förbipasserande människor och tillverkarens logga ovanför.I januari nästa år kommer vi kanske äntligen få se Samsungs Galaxy S21 FE ute i butik. Lanseringen av den nya S22-serien sägs därför kunna gå av stapeln i februari. Foto: Mahony/Shutterstock.com

Lanseringar

Nu finns det uppgifter som tyder på att vi kan få se både Samsung Galaxy S21 FE och Galaxy S22-serien i början av nästa år. Under 2022 verkar det även som att tillverkaren kommer lägga ännu större krut på sina vikbara telefonmodeller, efter framgångarna under 2021. Det skriver Mobil.se.

Väntan kan snart vara över. I januari 2022 verkar vi äntligen kunna få se Samsung Galaxy S21 FE ute i butik, dock i begränsad upplaga, efter flera månader av rykten och spekulationer. Lanseringen skjuter Galaxy S22-släppet på framtiden, och enligt Samsung-forumet Sammobile finns det uppgifter som tyder på att tillverkaren planerar att ta upp förhandsbeställningar på Galaxy S22 under vecka två i februari 2022. Det skulle i sin tur leda till ett Unpacked-event i början av samma månad och ett släpp i slutet av månaden.

Men precis som Mobil.se påpekar har dessa uppgifter inte bekräftats ännu, och det är fortfarande för tidigt för att vänta sig någon officiell information från Samsungs håll.

Samsung fortsätter satsa på vikbart nästa år

Det blev ju inga nya Galaxy Note-telefoner för Samsung denna höst då tillverkaren i stället valde att satsa på sina vikbara modeller. Och enligt Samsung själva har det varit ett bra beslut.

Osäkerheterna på mobilmarknaden, då tänker vi framför allt på komponentbristen som drabbat i princip hela telekombranschen, har tvingat många tillverkare att prioritera om i sina lanseringsplaner. Det gäller såklart även Samsung. Och jämfört med de relativt blygsamma försäljningssiffrorna för Galaxy S21-serien har de vikbara framgångarna varit betydligt större.

Samsung har förvisso inte gått ut med några exakta försäljningssiffror, men resultatet ska tydligen vara så pass bra att de tänker satsa ännu mer på den vikbara tekniken nästa år.

Marknaden för vikbart har växt med 300 procent

I år växte marknaden för vikbara mobiltelefoner med hela 300 procent jämfört med förra året, även om det var från låga nivåer. Samsung räknar med en fortsatt god tillväxt även under 2022, och enligt uppgift planerar tillverkaren att ta fram vikbara mobiler som inte gräver ett alltför djupt hål i plånboken.