microsofts logga på vit fasadMicrosoft kan släppa sin vikbara Androidmobil redan till sommaren. Foto: Sundry Photography/Shutterstock.com

Lanseringar

Androidmobilen Microsoft Surface Duo var planerad att släppas lagom till jul 2020, men nu pekar mycket på att försäljningen startar redan till sommaren.

I slutet av 2019 gick Microsoft ut med att en ny vikbar mobiltelefon skulle få se dagens ljus. Det var då sagt att Androidmobilen Surface Duo skulle släppas till försäljning ett år senare, alltså kring jul 2020. Nu finns det dock uppgifter om att enheten kan synas på marknaden i begränsad upplaga redan till sommaren. Det skriver Mobil.se.

Speciallösningar klara tidigare än beräknat

Att försäljningen skulle ha startat först till jul 2020, bestämdes med tanke på att Microsoft tillsammans med utvecklare skulle hinna anpassa både hård- och mjukvara till den nya enheten. Men de speciallösningar som företaget har behövt göra för att deras appar ska passa Surface Duo, beräknas vara helt klara i april.

Ovanlig modell som passar i arbetet

Android Surface Duo är som sagt en vikbar mobil, med två skärmar som separeras av ett gångjärn. Enligt uppgift ska denna modell passa speciellt bra för personer som använder mobilen mycket i sitt arbete.

Till skillnad från andra vikbara telefoner som finns på marknaden just nu, saknar Surface Duo en skärmyta som syns även när telefonen är ihopfälld. Microsoft har dock löst detta genom funktionen Peek, där användaren kan vika upp skärmen och se notiser och liknande längst ut i skärmkanten.

Chans till snabb uppföljning

I likhet med mobiltelefoner som Galaxy Note 10, OnePlus 7, Sony Xperia 1 och Xiaomi Mi 9, drivs Microsoft Surface Duo av chippet Snapdragon 855, som lanserades i slutet av 2018.

I nuläget har Microsoft Surface Duo endast stöd för 4G. Enligt Mobil.se är det därför inte helt orimligt att tro att en version med stöd för 5G och uppdaterad prestanda är att vänta rätt snart efter att den första har landat på marknaden.