Närbild på smartphone med oneplus logga på skärmen.Den 28 juli landar Oneplus Nord 2 i svenska butiker. Foto: DANIEL CONSTANTE/Shutterstock.com

Lanseringar

Den 28 juli landar Oneplus Nord 2 på svensk mark, och enligt Mobil.se kan vi vänta oss flertalet flaggskeppsegenskaper men till priser som placerar sig i tillverkarens mellansegment. Telefonen bjuder till exempel på topprestanda, 5G, skärm med full HD-upplösning och en kamerauppsättning som minst sagt motsvarar förväntningarna.

Det var inte så längesedan som Oneplus Nord CE släpptes på marknaden, och nu är det alltså dags för ännu en enhet från den kinesiska tillverkaren att se dagens ljus. Oneplus Nord 2 är officiellt lanserad och släpps hos utvalda svenska återförsäljare den 28 juli. Priset? Beroende på vilken minneskonfiguration du väljer får du betala 4 500 eller 5 300 kronor.

En toppmodell till mellanpris

Enligt Mobil.se har Oneplus Nord 2, till skillnad från sin föregångare Oneplus Nord som är en typisk mellanmodell, många flaggskeppsliknande egenskaper. Men fortfarande till ett pris som platsar i mellansegmentet. 

Under huven sitter Mediateks i dagsläget snabbaste chipset Dimensity 1 200, som faktiskt kan utmana Qualcomms värstingar när det gäller prestanda. Enligt Oneplus ska Nord 2 slå sin föregångare när det gäller både processorkraft och grafikhastighet.

Kamera som känns igen från Oneplus 9-serien

Oneplus Nord 2 har en bakre trippelkamera som inkluderar en huvudkamera (vidvinkel) på 50 MP, en ultravidvinkel på 8 MP och en djupsensor på 2 MP. Nord 2:s huvudkamera använder faktiskt samma kamerasensor som finns i Oneplus 9 och Oneplus 9 Pro respektive ultravidvinklar, vilket skvallrar lite om vilken kvalitet du kan vänta dig.

Stor skärm med full HD

Telefonens bildskärm är en Fluid Amoled-variant på 6,42 tum. Här finns full HD-upplösning och en uppdateringsfrekvens på 90 Hz. I förhållande till den telefonens totala yta utgör skärmen hela 85,8 procent.

Finns i utvalda butiker från den 28 juli

Oneplus Nord 2 släpps som sagt på svensk mark den 28 juli, och du hittar den hos återförsäljare som NetOnNet, Dustin, Webhallen och Elgiganten. Telefonen kommer med 8 GB RAM-minne och 128 GB internt lagringsminne, eller 12 GB RAM och 256 GB internt.