Xiaomi Black Shark-telefonSnart lanserar Xiaomi uppföljaren till gamingtelefonen Black Shark. Foto: Framesira / Shutterstock.c

Rapporter

Veckans mobilnyheter är tillbaka. Den här veckan berättar vi att LG fortsätter att tillverka smartphones trots att man gått med förlust i nästan fyra år. Vi berättar även vilka telefoner som är populärast hos svenskarna.

LG fortsätter tillverka smartphones trots storförlust

LG:s mobilavdelning gjorde storförlust under 2018. Mobiltillverkaren gick back med 6,3 miljarder svenska kronor och totalt sätt har man inte redovisat ett plusresultat på 15 kvartal, vilket motsvarar närmare fyra år.

LG:s övriga avdelningar går dock som tåget och därför har man inga planer på att avsluta sin mobilsatsning, rapporterar Gizchina. Bolagets vd Qiao Yujin säger att telefonerna har en given plats i ekosystemet av produkter och att man inte har övervägt att lägga ned tillverkningen.

De svaga siffrorna har dock fått LG att lämna ett par marknader, bland annat den kinesiska. Dessutom finns planer på att dra sig ur den filippinska marknaden också.

Xiaomi släpper ny gamingtelefon

Xiaomi lanserade gamingtelefonen Black Shark för snart ett år sedan. Nu bekräftar bolaget att en uppföljare är på väg, skriver gsmarena.

Förra årets Black Shark hade en imponerande 6-tumsskärm, ett batteri på 4 000 mAh och 8 GB arbetsminne. Vilka specifikationer årets gamingtelefon kommer få har ännu inte avslöjats men den verkar vara snabb. Lite ”för snabb” om vi ska tro bolagets produktchef efter det inlägg han publicerade på Weibo.

Telefonen kommer troligtvis lanseras i april eller under försommaren. 

iPhone toppar listan över populäraste telefonerna

iPhone har länge dominerat den svenska mobilmarknaden och så även i januari. Telia har nyligen publicerat en lista över smartphonestoppen i januari 2018. Högst upp hittar vi iPhone 8 följt av Samsung Galaxy S9 och Huawei Y6.

Av de totalt tio telefonerna som tar sig in på listan är fem stycken iPhone-modeller. 

Listan i sin helhet

  1. iPhone 8
  2. Samsung Galaxy S9
  3. Huawei Y6
  4. iPhone 7
  5. iPhone X
  6. iPhone XS
  7. iPhone XR
  8. Samsung Galaxy Note 9
  9. Huawei P20 Pro
  10. Huawei P20 Lite

Även om listan bara gäller telefoner som är köpta hos Telia så kan det ge en fingervisning även om hur det ser ut hos andra återförsäljare.