Om Alcatel

Alcatel är en tillverkare från Frankrike som numera ägs av Nokia. Deras senaste variant är en prisvärd budgetmobil på cirka 2 000 kronor. Skärmen är långsmal och telefonen lätt att hålla i. Dessutom finns det två kameror på baksidan vilket betyder att du kan ta riktigt fina bilder, kameran är faktiskt riktigt imponerande för en telefon i denna prisklass. Förutom dubbla kameror finns även en fingeravtrycksläsare vilket inte alltid är självklart när du köper en telefon i denna prisklass.

Levereras med Android

Den senaste modellen av Alcatel kommer med Android 7 och ger dig alltså tillgång till samtliga Googleappar i playstore. De har valt att skicka med en del appar från start, och telefonen är även anpassad för att passa Alcatels varumärke. Det är framförallt vissa spel som är förinstallerade. Du hittar även appen Alcatel Enjoy som ger dig tips och tävlingar. Telefonen har även funktioner som nattläge och ansiktskänning vilket gör telefonen mer användarvänlig och smidig.

Kamera

För att få djupare in på kameran kan vi konstatera att den tar imponerande bilder, speciellt i dagsljus. När du öppnar kameraappen kan du göra en del inställningar för att förbättra bilderna. Eftersom kameran har dubbla linser på baksidan kan du växla mellan vanlig bild och vidvinkelsbilder. Fördelen med att ha vidvinkel är att du får in mer i bilden, nackdelen är att bilden kan se lite förvrängd ut. Det enda som saknas är ett porträttläge.

Hårdvara och design

Som vi nämnde i inledningen är telefon långsmal med skärm i 18:9 format. Den håller en riktigt bra kvalitet i jämförelse med andra telefoner i samma prisklass. Baksidan är gjord i plast och har ett litet mönster. Detta gör att telefonen känns lite sträv och blir lättare att greppa. Är du på jakt efter en plånboksvänlig mobil med smarta funktioner så som fingeravtryck och ansiktskänning är detta ett bra val, dessutom med Android och egna appar.

Skriven av
Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekomskribent
Granskad av
Malin Almroth
Malin Almroth Head of Content

Kontakta Alcatel

https://www.alcatelmobile.com/

06851993133

Alcatel , Alcatel, 55 avenue des champs pierreux, Nanterre, Frankrike

Info om Alcatel

Org nr: Ej svenskt

Hjälpte den här informationen dig?