Apple iPhone 12

Apple iPhone 12

Jämför 20 erbjudanden från 4 operatörer

Välj utrymme

Anpassa abonnemang

Data

1

Fler val
Sortering
Filtrera
Sortering

20 erbjudanden hittades

Priser kontrollerade idag 2021-01-16
Sortera på
2 GBsurf
50samtal
500SMS & MMS
0 månbindning
509 kr/mån Mobiltelefon ingår
5 GBsurf
Friasamtal
FriaSMS & MMS
0 månbindning
569 kr/mån Mobiltelefon ingår
10 GBsurf
Friasamtal
FriaSMS & MMS
0 månbindning
545 kr/mån Mobiltelefon ingår
4 GBsurf
Friasamtal
FriaSMS & MMS
0 månbindning
629 kr/mån Mobiltelefon ingår
2 GBsurf
Friasamtal
FriaSMS & MMS
0 månbindning
637 kr/mån Mobiltelefon ingår
20 GBsurf
Friasamtal
FriaSMS & MMS
0 månbindning
595 kr/mån Mobiltelefon ingår
10 GBsurf
Friasamtal
FriaSMS & MMS
0 månbindning
679 kr/mån Mobiltelefon ingår
15 GBsurf
Friasamtal
FriaSMS & MMS
0 månbindning
599 kr/mån Mobiltelefon ingår
40 GBsurf
Friasamtal
FriaSMS & MMS
0 månbindning
645 kr/mån Mobiltelefon ingår
15 GBsurf
Friasamtal
FriaSMS & MMS
0 månbindning
789 kr/mån Mobiltelefon ingår
30 GBsurf
Friasamtal
FriaSMS & MMS
0 månbindning
649 kr/mån Mobiltelefon ingår
100 GBsurf
Friasamtal
FriaSMS & MMS
0 månbindning
695 kr/mån Mobiltelefon ingår
12 GBsurf
Friasamtal
FriaSMS & MMS
0 månbindning
787 kr/mån Mobiltelefon ingår
30 GBsurf
Friasamtal
FriaSMS & MMS
0 månbindning
789 kr/mån Mobiltelefon ingår
60 GBsurf
Friasamtal
FriaSMS & MMS
0 månbindning
719 kr/mån Mobiltelefon ingår
75 GBsurf
Friasamtal
FriaSMS & MMS
0 månbindning
859 kr/mån Mobiltelefon ingår
30 GBsurf
Friasamtal
FriaSMS & MMS
0 månbindning
887 kr/mån Mobiltelefon ingår
Fri surf
Friasamtal
FriaSMS & MMS
0 månbindning
979 kr/mån Mobiltelefon ingår
Fri surf
Friasamtal
FriaSMS & MMS
0 månbindning
599 kr/mån Mobiltelefon ingår
Fri surf
Friasamtal
FriaSMS & MMS
24 månbindning
599 kr/mån Mobiltelefon ingår
Visa fler erbjudanden
Beskrivning
Teknisk specifikation

Vad är skillnaden mellan Iphone 12 och Iphone 11?

Med tanke på att Iphone 11 har korats till världens mest sålda mobiltelefon under första halvåret 2020, har efterträdaren Iphone 12 en del att leva upp till. Och enligt uppgifter och specifikationer från Apple har marknadens nykomling rätt goda förutsättningar att kunna konkurrera på topplistan.

Om vi börjar med telefonernas yttre egenskaper tar Iphone 12 direkt ledning. Telefonen är mindre, tunnare och lättare än Iphone 11, vilket gör den smidigare att greppa och bära med sig. Iphone 11 har visserligen ett större batteri, men tack vare en vassare processor i Iphone 12 har Apple lyckats hålla batteritiden på samma nivå.

På tal om en vassare processor: Iphone 12 har högre prestanda än Iphone 11, men även stöd för 5G vilket Iphone 11 saknar. Telefonerna verkar dock kunna erbjuda samma utbud av minneskonfigurationer. Föga förvånande har Iphone 12 utrustats med den nyare versionen av operativsystemet iOS, iOS 14, medan standardutförandet av Iphone 11 kommer med iOS 13.

Enligt Apple själva är Iphone 12:s bildskärm det bästa vi sett hittills på en Iphone, och när man jämför egenskaperna med Iphone 11 (som inte på något vis är dåliga) ser det ut som att påståendet kan stämma. Båda har en tumstorlek på 6,1 tum, men i förhållande till den totala ytan utgör Iphone 12:s bildskärm större del. Även upplösningen är högre, likaså pixeldensiteten. Ytterligare poäng får Iphone 12 för att bildskärmen skyddas av Ceramic Shield-glas, vilket gör telefonen mer tålig och hållbar.

Om vi slutligen går in på kameran, enligt många den viktigaste delen av en mobil, finns det flera likheter men även intressanta skillnader. Båda har dubbla kameror på baksidan och en selfiekamera i fronten, samtliga på 12 MP. Fördelen med Iphone 12 är ännu en gång det nyare chipsetet, som möjliggör computational photography. Kort förklarat är det en form av intelligent beräkningsfotografering, vilket till exempel innebär att du får bättre färger och kontraster i dina bilder, även i svagt ljus och mörker. Iphone 12:s vidvinkelkamera har även större bländare, och enligt uppgift ska skillnaden vara markant.

Efter den här utläggningen är det nog lätt att börja ifrågasätta eventuella tankar på Iphone 11, men trots att Iphone 12 vinner på så många plan är det viktigt att komma ihåg att den populära föregångaren inte på något vis är en dålig telefon. Det kan en stor del av mobilmarknaden bevisligen gå i god för. Apple har helt enkelt tagit det bästa av Iphone 11 och gjort allt ännu lite bättre.

När släpptes Iphone 12?

Iphone 12 släpptes tillsammans med systermodellen Iphone 12 Pro den 23 oktober 2020. 

Vilka färger finns Iphone 12 i?

Iphone 12 ska finnas i färgerna svart, vitt, rött, grönt och blått. Till skillnad från många andra mobiltillverkare har Apple inga särskilda benämningar på de olika färgvarianterna, utan det är helt enkelt Black, White, Red, Green och Blue som gäller.

Tänk på! Färgutbudet kan variera beroende på var du köper din Iphone 12. Kolla med återförsäljaren vilka färger du kan välja på.

Hur bra är kameran i Iphone 12?

Kameran är en av delarna som har fått sig en rejäl uppdatering i Iphone 12-serien. Pro- och Pro Max-modellerna har av förklarliga skäl ännu fler goda egenskaper och funktioner, men även standardmodellen kan erbjuda riktigt hög kamerakvalitet. På baksidan hittar du en dubbelkamera som inkluderar en vidvinkel på 12 MP och en ultravidvinkel, även den på 12 MP.

Den bakre kameran har funktioner som

 • 2x optisk utzoomning
 • Upp till 5x digital zoom
 • Porträttläge med bokeh-effekter och skärpedjups-justering
 • Porträttljus med sex olika effekter
 • Optisk bildstabilisering
 • Panorama
 • Nattläge
 • Deep Fusion
Tips! Med kameran kan du även spela in proffsiga videor, antingen i 4K, 1080p eller 720p, och använda funktioner som bildstabilisering, ljuszoom, slowmotion-video, uppsnabbad video (med stabilisering eller i nattläge) och kontinuerlig autofokus.

Selfiekameran i fronten är en vidvinkel på 12 MP, en så kallad TrueDepth-kamera. Här kan du till exempel använda dig av funktioner som porträttläge med bokeh, olika porträttljus, nattläge och Deep Fusion. Även selfiekameran har stöd för videoinspelning, antingen i 4K vid 24/30/60 fps (foton per sekund) eller i 1080p HD vid 30/60 fps.

Så kort sammanfattat: Iphone 12 har en riktigt bra kamera, där utbudet av nya och spännande kamerafunktioner är tillräckligt stort för de allra flesta.

Vilka mått har Iphone 12?

Iphone 12 har måtten 146,7 x 71,5 x 7,4 millimeter. Det är med andra ord en rätt behändig mobiltelefon som du med lätthet bär med dig både i handen och i fickan. Enligt Apple ska Iphone 12 vara 15 procent mindre och 11 procent tunnare än sin föregångare, vilket bara är till telefonens fördel.

Vilken storlek på skärmen har Iphone 12?

Iphone 12 har utrustats med en så kallad Super Retina XDR OLED-bildskärm på 6,1 tum. I förhållande till telefonens totala storlek utgör skärmen 86 procent. Upplösningen ligger på 1 170 x 2 532 pixel, vilket i bildformatet 19,5:9 ger en pixeldensitet på 460 ppi. 

Apple själva hävdar att detta är deras bästa Iphone-skärm någonsin, och med tanke på specifikationerna ovan verkar det som att tillverkaren håller vad de lovar. Att bildskärmen skyddas av Ceramic Shield-glas är ett stort plus.

Hur mycket väger Iphone 12?

Iphone 12 väger 164 gram, vilket är rätt lite jämfört med alla andra tungviktare ute på marknaden. Förklaringen är delvis ett mindre batteri, men nej du behöver inte vara rädd att batteritiden för den skull har kapats. Tack vare den senaste processortekniken har Apple kunnat göra Iphone 12 betydligt mer strömsnål än föregångsmodellerna, så batteriet har kunnat krympa med bibehållen batteritid. Du får helt enkelt det bästa av två världar.

Vilket simkort passar i Iphone 12?

I Iphone 12 passar nano-simkort.

Kan man ha dubbla simkort i Iphone 12?

Iphone 12 har stöd för dubbla simkort med innebörden nano-simkort plus e-sim. På vissa marknader, till exempel den kinesiska, verkar Iphone 12 ha stöd för dubbla simkort fast med nano-simkort och dual stand-by.

Hur länge räcker batteriet i Iphone 12?

Apple har varit smått förtegna med batteriets storlek, men enligt de uppgifter som finns i dagsläget verkar det röra sig om 2 815 mAh. Batteriet är med andra ord något mindre än föregångarens, men tack vare att den kraftfulla A14 Bionic-processorn har tillverkats genom 5 nm-teknik (nanometer) har Apple kunnat krympa batteriet utan att ge avkall på batteritiden. Och mindre batteri ger en tunnare och lättare telefon, vilket är uppskattat av många.

Så vad räcker batteriet till? Enligt Apple ska du kunna spela upp videor i upp till 17 timmar, streama videor i upp till 11 timmar eller lyssna på musik i upp till 65 timmar.

Tips! Iphone 12 har stöd för 20 W snabbladdning, vilket ska innebär att du uppnår 50 procent laddning på 30 minuter.

Har Iphone 12 trådlös laddning?

Ja, Iphone 12 har stöd för 15 W snabb trådlös laddning. Och vet du vad som ligger bakom? Ja precis, Apples magnetkabelkontakt MagSafe är tillbaka. Eller i alla fall nästan. Nu är det ett nytt MagSafe-system som gör den trådlösa laddningen möjlig.

Tänk på! Du måste själv köpa till MagSafe trådlös laddning till din Iphone 12.

Hur mycket minne har Iphone 12?

Iphone 12 är tillgänglig med tre olika minneskonfigurationer, men tänk på att utbudet kan skilja sig något beroende på var du köper din telefon. Hör alltid efter hos återförsäljaren vilka kombinationer du har att välja mellan.

Iphone 12 är tillgänglig med

 • 4 GB RAM-minne och 64 GB internt lagringsminne
 • 4 GB RAM-minne och 128 GB internt lagringsminne
 • 4 GB RAM-minne och 256 GB internt lagringsminne

Under skalet hittar vi Apples nyaste systemchip A14 Bionic, som ger riktigt hög prestanda men även stöd för 5G och wifi-6. Enligt Apple själva ska chipsetet vara upp till 50 procent snabbare än de chip som sitter i nyare Andriod-telefoner. Operativsystemet iOS 14 ger inte bara ett nytt och fräscht gränssnitt och roligare funktioner, utan även en smidigare och säkrare användarupplevelse.

Är Iphone 12 vattentät?

Iphone 12 är klassad som damm- och vattentålig enligt det internationella måttet IP68. Det innebär bland annat att telefonen ska klara att ligga i ett vattendjup på max 6 meter i upp till 30 minuter. Men med det sagt så ska du alltid skydda din telefon så långt det är möjligt mot yttre påfrestningar.

Vanliga frågor om Apple iPhone 12

Batteri
Batterikapacitet 2 815 mAh
Utbytbart batteri Nej
Data & anslutningar
5G Ja
Kamera
Autofokus Ja
Bildhastighet 240 fps
Upplösning bakkamera 24 megapixlar
Upplösning frontkamera 12 megapixlar
Upplösning video 3840x2160 pixlar
Funktioner
Ansiktsigenkänning Ja
Fingeravtrycksläsare Ja
GPS Ja
NFC Ja
Stöttålig Nej
Trådlös laddning Ja
Snabbladdning
Vattentålig Ja
Vikbar Nej
Minne
Plats för extra minneskort Nej
Minneskortsformat -
RAM-minne 6 GB
Prestanda
Processor Hexa Core
Processorhastighet 3,10 GHz
Simkort
Dual SIM Ja
E-sim Ja
Simkortsformat Nano-sim
Skärm
Skärmstorlek 6.1 tum
Skärmtyp OLED
Touchscreen Ja
Upplösning 1170x2532 pixlar
Storlek
Bredd 71,5 mm
Höjd 146,7 mm
Djup 7,4 mm
Vikt 164 g
Övrigt
Fysiskt tangentbord Nej
Hörlursutgång Nej
Operativsystem iOS 14
Lanseringsår 2020