Om Doro

Doro är en svensk mobiltillverkare som främst fokuserar på utveckling av trygghetstjänster och telekomprodukter anpassade för äldre, men även för användare som av olika anledningar är i behov av enklare mobiler där ergonomi och trygghet är prio ett.

Funktioner som utmärker Doros mobiltelefoner är till exempel

  • Användarvänligt gränssnitt
  • Högre och tydligare ljud
  • Inbyggd trygghetsknapp
  • Lättläst display
  • Smarta säkerhetsfunktioner

Doro är i stort sett utan konkurrenter i det här segmentet av mobilmarknaden, men det är inget som märks på företagets ambitioner att utveckla sortimentet utifrån nya behov och önskemål från målgruppen.

I Doros utbud finns mobiltelefoner som Doro 780X, Doro 7001H och vikbara Doro 7081 och Doro 6621. De erbjuder även olika smartphones av Android-typ, till exempel Doro 8050 och Doro 8080. Mobiltelefonerna i Doros sortiment må vara enkla och ergonomiskt anpassade, men det betyder inte att tillverkaren har behövt kapa särskilt mycket annat på specifikationslistorna. Med det sagt så kan Doros mobiltelefoner såklart inte riktigt mäta sig med andra mobiler på marknaden.

Fördelar

  • Tydlig målgruppsanpassning
  • Relativt låga priser

Nackdelar

  • Varierande kamerakvalitet
  • Vissa tekniska begränsningar

Hur mycket kostar Doros mobiltelefoner?

Doro har genomgående låga priser, och det är ovanligt att du får betala mer än 3 000 kronor för en av tillverkarens mobiltelefoner. Undantaget är den relativt nya, och enligt källor även tillverkarens bästa, Doro 8080 som rör sig upp mot 4 000-kronorsstrecket. Men då får du också en mobil med fler roliga funktioner och unik design.

Har Doros mobiltelefoner stöd för 5G?

Nej, i dagsläget har ingen av Doros mobiltelefoner stöd för 5G.

Hur omfattande är Doros kundtjänst

Du kan kontakta Doros support både via mejl och telefon, och öppettiderna är relativt generösa. På Doros supportsida hittar du också vanliga frågor och svar, och en guide som hjälper dig att komma igång med din nya mobil. Ett stort plus med Doros support är att det finns möjlighet att få installationshjälp av en så kallad hemfixare.

Vilka andra enheter erbjuder Doro?

Förutom mobiltelefoner och smartphones erbjuder Doro även trådade och trådlösa hemtelefoner av olika slag. Hemtelefonerna är precis som mobiltelefonerna anpassade för den äldre generationen, och har funktioner som förstärkt ljud och stora skärmar och knappar.

Vanliga frågor om Doro

Vilken är Doros bästa mobiltelefon?

Flera mobiltester har visat att Doro 8080 fortsätter att ligga högst upp på topplistan. Andra bra alternativ är Doro 8040 och Doro 8110.

Erbjuder Doro smartphones?

Ja, Doro har ett mindre utbud av smartphones med operativsystemet Android.

Var kan jag hitta manualer till Doros mobiltelefoner?

Du hittar manualer och olika användarguider på Doros supportsida.

Hur kontaktar jag Doros support?

Du kan kontakta Doros support via mejl och telefon, och öppettiderna är klockan 09.00 till 17.00 helgfria vardagar. Kontaktuppgifter hittar du på Doros supportsida.

Skriven av
Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekomskribent
Granskad av
Malin Almroth
Malin Almroth Head of Content

Kontakta Doro

https://www.doro.com/sv-se/

0771-861100

Doro , Jörgen kocksgatan 1 B, 211 20 Malmö

Info om Doro

Org nr: 556161-9429

Hjälpte den här informationen dig?