Om Doro

Doro är en svensk mobiltillverkare som främst fokuserar på utveckling av trygghetstjänster och telekomprodukter anpassade för äldre, men även för användare som av olika anledningar är i behov av enklare mobiler där ergonomi och trygghet är prio ett.

Funktioner som utmärker Doros mobiltelefoner är till exempel

  • Användarvänligt gränssnitt
  • Högre och tydligare ljud
  • Inbyggd trygghetsknapp
  • Lättläst display
  • Smarta säkerhetsfunktioner

Doro är i stort sett utan konkurrenter i det här segmentet av mobilmarknaden, men det är inget som märks på företagets ambitioner att utveckla sortimentet utifrån nya behov och önskemål från målgruppen.

I Doros utbud finns mobiltelefoner som Doro 780X, Doro 7001H och vikbara Doro 7081 och Doro 6621. De erbjuder även olika smartphones av Android-typ, till exempel Doro 8050 och Doro 8080. Mobiltelefonerna i Doros sortiment må vara enkla och ergonomiskt anpassade, men det betyder inte att tillverkaren har behövt kapa särskilt mycket annat på specifikationslistorna. Med det sagt så kan Doros mobiltelefoner såklart inte riktigt mäta sig med andra mobiler på marknaden.

Fördelar

  • Tydlig målgruppsanpassning
  • Relativt låga priser

Nackdelar

  • Varierande kamerakvalitet
  • Vissa tekniska begränsningar

Vilken är Doros bästa mobiltelefon?

Doro 8080 fortsätter ligga högt upp på listan över tillverkarens bästa mobiltelefon, särskilt om man ser till segmentet med flest smartphone-liknande egenskaper. En del menar att den till och med är den bästa seniormobilen på marknaden. Att det är en specialanpassad mobiltelefon vi har att göra med är inget som syns vid en första anblick. Doro 8080 har snygg och stilren design, som utvecklats för att kunna erbjuda det bästa när det gäller ljud, syn och ergonomi.

Under huven sitter operativsystemet Android, så du kan använda dig av både Android- och Google-appar. Doro 8080 har viktiga funktioner som röstnavigering och Google Assistant, trygghetsknapp och fjärrsupport via Response by Doro, hörslinga samt lättläst display. Batteriets kapacitet ligger på 3 200 mAh, vilket ger cirka 15 timmars samtalstid. Du får en varning när batterinivån är för låg.

Prestandan och lagringskapaciteten är kanske i lägsta laget, men håller ändå måttet i relation till telefonens användningsområden. Kameran är förvisso lättanvänd, men det är också den enda fördelen. Den presterar inget vidare i sämre ljus, och det finns även vissa problem med vitbalansen, så på det här området finns utrymme för förbättringar.

Hur mycket kostar Doros mobiltelefoner?

Doro har genomgående låga priser, och det är ovanligt att du får betala mer än 3 000 kronor för en av tillverkarens mobiltelefoner. Undantaget är den relativt nya, och enligt källor även tillverkarens bästa, Doro 8080 som rör sig upp mot 4 000-kronorsstrecket. Men då får du också en mobil med fler roliga funktioner och unik design.

Har Doros mobiltelefoner stöd för 5G?

Nej, i dagsläget har ingen av Doros mobiltelefoner stöd för 5G.

Hur omfattande är Doros kundtjänst

Du kan kontakta Doros support både via mejl och telefon, och öppettiderna är relativt generösa. På Doros supportsida hittar du också vanliga frågor och svar, och en guide som hjälper dig att komma igång med din nya mobil. Ett stort plus med Doros support är att det finns möjlighet att få installationshjälp av en så kallad hemfixare.

Vilka andra enheter erbjuder Doro?

Förutom mobiltelefoner och smartphones erbjuder Doro även trådade och trådlösa hemtelefoner av olika slag. Hemtelefonerna är precis som mobiltelefonerna anpassade för den äldre generationen, och har funktioner som förstärkt ljud och stora skärmar och knappar.

Vanliga frågor om Doro

Vilken är Doros bästa mobiltelefon?

Flera mobiltester har visat att Doro 8080 fortsätter att ligga högst upp på topplistan. Andra bra alternativ är Doro 8040 och Doro 8110.

Erbjuder Doro smartphones?

Ja, Doro har ett mindre utbud av smartphones med operativsystemet Android.

Var kan jag hitta manualer till Doros mobiltelefoner?

Du hittar manualer och olika användarguider på Doros supportsida.

Hur kontaktar jag Doros support?

Du kan kontakta Doros support via mejl och telefon, och öppettiderna är klockan 09.00 till 17.00 helgfria vardagar. Kontaktuppgifter hittar du på Doros supportsida.

Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekomskribent Mobiltelefoner.se

Kontakta Doro

https://www.doro.com/sv-se/

0771-861100

Doro , Jörgen kocksgatan 1 B, 211 20 Malmö

Info om Doro

Org nr: 556161-9429