Om Doro

Doro är en tillverkare med målsättningen att göra mobiltelefoni enklare. Med seniorer som huvudsaklig målgrupp är tillverkarens telefoner mycket lätta att använda men samtidigt både eleganta och stryktåliga. Doro producerar en rad olika modeller som alla har enkelheten som huvudsakligt syfte, utan att för den delen bli tråkiga. Med enkla inställningar och tydliga instruktioner gör Doro mobiltelefoni tillgängligt för fler. På grund av sin enkla design har många Doro-telefoner även lång batteritid som förenklar användandet.

Satsningar på produktdesign och innovation

Doro satsar hårt på produktdesign för att kunna ge sin målgrupp en kombination av god ergonomi, bra ljud och användarvänlighet. Telefonerna Doro erbjuder har i många fall samtliga av de funktioner mer avancerade och dyrare mobiltelefoner stoltserar med, utan att för den delen vara svåra att använda. De vanligaste funktionerna är ofta bara något knapptryck bort samtidigt som telefonerna går att anpassa efter användarens behov. Kräver en funktion i telefonen flera steg så finns ofta tydliga instruktioner för hur jag som användare ska nå mitt mål. 

Styr telefonen på avstånd

De senaste telefonerna från Doro är utrustade med något man kallar My Doro Manager. Med hjälp av My Doro Manager kan vänner och släktingar med hjälp av sina telefoner ändra inställningar på telefonen, utan att ha den hos sig. Genom fjärråtkomst kan saker som volym på ringsignalen och ljusstyrka på skärmen styras. Du som anhörig kan även se hur telefonen har använts den senaste tiden. Till Doro-telefoner finns en rad olika tillbehör som ytterligare kan förenkla användandet. Bland annat finns dockningsstationer där telefonen enkelt laddas, touch-pennor och plånboksskal som ser till att telefonen är med så fort plånboken är det.