Om Google

Google är som bekant ett av världens största internetföretag och har inriktat sig på internetrelaterade produkter och tjänster. Google är mest känt för sin sökmotor och den kostnadsfria e-post-tjänsten Gmail. Men Google erbjuder även mobiler i Google Pixel-serien som använder operativsystemet Android.

Utmärkande för Google är att telefonerna bara lanseras i ett fåtal länder, och tyvärr hör inte Sverige till den utvalda skaran. Men det finns vissa butiker i Sverige som importerar Googles mobiler, så det ska inte vara några större problem att få tag på en ny modell.

Fördelar

  • Snabba uppdateringar med Googles egna operativsystem Android 
  • Ofta riktigt bra kameror
  • Bra batterikapacitet

Nackdelar

  • Finns inte att köpa hos någon svensk operatör
  • Relativt dyra mobiler

Hur mycket kostar Googles mobiltelefoner?

Priset på Googles Pixel-telefoner verkar variera rejält mellan olika återförsäljare. Det kan skilja upp till 2 000 kronor för samma modell mellan olika återförsäljare. Anledningen till den stora prisskillnaden kan vara för att återförsäljarna själv måste importera enheterna eftersom de inte finns att köpa hos Google Store Sverige. 

Google Pixel-telefonerna placerar sig i mellanprissegmentet. Men de är ändå relativt dyra med tanke på vad man faktiskt får för pengarna. Det finns mobiltelefoner med betydligt bättre prestanda till mycket bättre pris än Pixel-mobilerna. 

Har Googles mobiltelefoner stöd för 5G?

Ja, flera av modellerna i Google Pixel 4-, 5- och 6-serien har stöd för 5G.

Hur omfattande är Googles kundtjänst?

Att kontakta Googles kundtjänst verkar inte vara det enklaste. Som konsument får du fylla i vad du behöver hjälp med i deras formulär på hemsidan. Det finns ingen chatt eller telefon till Googles kundtjänst i Sverige. Om du vill ringa till Googles kundtjänst får du ringa till deras kontor i USA. 

Vilka andra enheter erbjuder Google?

Google har inte bara mobiltelefoner. Företaget har även tagit fram smartklockan Wear OS by Google och surfplattan Nest Hub. Klockan går att använda både med Android-telefoner och Iphones. Förutom dessa produkter har Google tagit fram en rad andra smarta produkter för att skapa ett smart hem som du kan styra från surfplattan Nest Hub.

Vanliga frågor om Google

Varför kan jag inte köpa en Google Pixel-telefon hos en svensk operatör?

Du kan inte köpa Googles Pixel-telefoner i Sverige eftersom Google inte finns som mobiltillverkare i Sverige. Mobiltelefonerna finns inte heller att köpa på svenska Google store. 

Var kan jag köpa Google Pixel-telefoner?

Det finns flera återförsäljare som erbjuder Google Pixel-telefoner. CDON, Amazon, Dustinhome och Proshop är några av de etablerade återförsäljarna som säljer Pixel-telefoner.

Har Google Pixel-telefonerna stöd för 5G?

Fler av modellerna i Google Pixel 4-, Google Pixel 5- och Google Pixel 6-serien har stöd för 5G. 

Fungerar Wear OS med alla mobiltelefoner?

Ja, Wear OS bör fungera både med Android-mobiler och Apple.

Skriven av
Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekomskribent
Granskad av
Malin Almroth
Malin Almroth Head of Content

Kontakta Google

https://www.about.google

08-50510300

Google , Kungsbron 2, 111 22 Stockholm

Info om Google

Org nr: 556656-6880

Hjälpte den här informationen dig?