Om Oneplus

Det har gått snabbt för den kinesiska mobiltillverkaren Oneplus, riktigt snabbt. Företaget grundades i slutet av 2013 av Carl Pei och Pete Lau som båda två kom från moderbolaget OPPO. Oneplus släppte sin första smartphone med operativsystemet Android i juni 2014, och hade cirka nio månader senare sålt över 1,5 miljoner telefoner och omsatte 300 miljoner dollar.

Mellan 2014 och 2018 släppte Oneplus två mobiltelefoner om året, men under de senaste åren verkar tillverkaren ha trappat upp sina årliga lanseringar med minst tre nya modeller varje år. Med sitt motto ”Never Settle” strävar Oneplus efter att alltid erbjuda sina användare maximal valuta för pengarna, och med tanke på den nuvarande positionen på mobilmarknaden är det många som verkar tycka att tillverkaren lever upp till sina föresatser.

Fördelar

  • Prestandapackade mobiler
  • Användarupplevelsen i fokus
  • Hög kvalitet överlag

Nackdelar

  • Rätt rejäla prishöjningar
  • Mobilerna är i regel rätt stora

Vilken är Oneplus bästa mobiltelefon?

Den bästa Oneplus-mobilen du kan köpa just nu är Oneplus 10 Pro, i alla fall enligt mobiltestare som Tom’s Guide. Svenska M3 är lite mer tveksam – mest på grund av att priset ligger på över 10 000 kronor och kanske inte riktigt återspeglar vad du faktiskt får.

Men om vi fokuserar på fördelarna så säger både Tom’s och M3 att Oneplus 10 Pro kan erbjuda trevliga egenskaper som snygg design, utmärkt batteritid (en av marknadens bästa), högkvalitativ bildskärm och 5G.

Priset är som sagt kanske i högsta laget, så vill du komma billigare undan är Oneplus 9 Pro ett mycket bra val.

Hur skiljer sig Oneplus mobiltelefoner från Samsungs?

Man skulle kanske kunna tro att en mobilgigant som Samsung vinner över den betydligt mindre tillverkaren Oneplus på de flesta punkter, men så är inte fallet. Båda två är visserligen kända för att leverera vassa, prestandapackade Android-mobiler, som i många fall är mer eller mindre jämbördiga, men när det gäller tillverkarnas respektive flaggskepp är prisskillnaden ofta rätt stor.

Oneplus lyckas med konststycket att ta fram några av de snabbaste och starkaste mobiltelefonerna på marknaden just nu, men till priser som slår Android-konkurrenter som Samsung. När det gäller kamerasystemen har Oneplus däremot en bit kvar innan man når samma höga nivå som Samsung, men med tanke på hur mycket tillverkaren har utvecklats på den fronten under den senaste tiden är det förmodligen bara en tidsfråga. 

Hur mycket kostar Oneplus mobiltelefoner?

Oneplus har, precis som många konkurrenter på marknaden, tagit ett märkbart steg upp på prisskalan under de senaste åren. Det gäller särskilt mobiltelefonerna i premiumsegmentet, till exempel Oneplus 10 Pro, som rör sig runt och strax över 10 000 kronors-strecket. Men med det sagt får du i regel otroligt mycket för pengarna när du köper en Oneplus-mobil.

Har Oneplus mobiltelefoner stöd för 5G?

Faktum är att det är rätt många modeller i Oneplus mobilsortiment som har stöd för 5G. Till exempel Oneplus Nord, Oneplus 8 Pro 5G, Oneplus 8 5G, Oneplus 8T, Oneplus 9-serien och Oneplus 10 Pro.

Hur omfattande är Oneplus kundtjänst?

Enligt Oneplus supportsida ska du kunna kontakta kundtjänsten via chatt, mejl och även via telefon vilket är ett stort plus. På supportsidan kan du även söka information i olika kategorier och använda dig av Oneplus felsökningsguider. 

Erbjuder Oneplus även andra enheter?

Oneplus har framför allt fokuserat på sin tillverkning av mobiltelefoner och har egentligen inga andra produkter att erbjuda förutom ett relativt stort utbud av olika hörlurar. Till exempel Oneplus Bullets Wireless Z, Oneplus Buds och Oneplus Type-C Earphones.

Vanliga frågor om Oneplus

Vilken är Oneplus bästa mobiltelefon just nu?

Oneplus 10 Pro har intagit förstaplatsen på listan över tillverkarens bästa mobiler just nu. Vill du ha en billigare lur, med nästan lika fina specs, är Oneplus 9 Pro mobilen för dig.

Hur bra är kamerorna i Oneplus mobiltelefoner?

Oneplus-mobilerna har överlag bra kameror, även om de tidigare inte riktigt kunnat mäta sig med Samsungs och Huaweis värstingar. Det är framför allt de senare modellerna i Oneplus sortiment som bjuder på kamerasystem av hög kvalitet och utmanar konkurrenterna på marknaden.

Vilket operativsystem har Oneplus mobiltelefoner?

Oneplus mobiltelefoner körs med operativsystemet Android.

Var i Sverige kan jag köpa Oneplus mobiltelefoner?

Du hittar Oneplus mobiltelefoner hos ett antal operatörer, till exempel Telia, Halebop och Telenor, men även hos återförsäljare som NetOnNet och Elgiganten.

Skriven av
Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekomskribent
Granskad av
Malin Almroth
Malin Almroth Head of Content

Kontakta OnePlus

https://www.oneplus.com/se

-

OnePlus , ,

Info om OnePlus

Org nr: Ej svenskt

Hjälpte den här informationen dig?