Om OnePlus

OnePlus är en mycket ung kinesisk mobiltelefontillverkare som sedan företaget grundades 2013 hunnit släppa sju mobiltelefoner som alla fått ett mycket gott mottagande. Även om företaget är nytt så har grundarna av OnePlus en gedigen bakgrund hos andra tillverkare av smartphones.

Mobilerna

OnePlus erbjuder i dagsläget fyra mobiler, OnePlus 3, OnePlus 3T, OnePlus 5 och OnePlus 5T. Alla dessa mobiler är mycket kraftfulla mobiler, fullspäckade med den senaste tekniken, smarta lösningar och med en mycket attraktiv design. OnePlus mobiler har dessutom ett mycket tilltalande pris. Alla modeller av OnePlus smartphones använder olika typer av Qualcomm Snapdragon processorer, de har upp till 8GB RAM och upp till 128 GB lagringsutrymme. 

OnePlus smartphones använder sig av Dirac H- ljud och ljudet i dessa mobiler är mycket bra. Alla OnePlus mobiler använder en egen laddningsteknik som gör att batteriet går att ladda snabbare och utan att det blir så varmt. Telefonerna använder ett operativsystem kallat Oxygen som är baserat på Android. Detta operativsystem har ett antal fördelar jämfört med Android, men är fortfarande så likt Android att det utan problem går att använda appar och programvara till Android.

Gorillaskärm

OnePlus använder det nya formatet för skärmar och OnePlus 5T har en så kallad 18:9 skärm, som mäter 6,1 tum. Mobilens dimensioner är 156 x 75 mm och dess tjocklek är 7 mm. Glaset är det stryktåliga Corning Gorilla 5.

Mobiler med tre kameror

Flaggskeppet OneOlus 5T är en smartphone med en mycket kompetent kamera, eller snarare tre mycket kompetenta kameror. Baktill på mobilen sitter en 16 MP och en 20 MP kamera. Kamerorna kommer från Sony och även blixtarna är dubbla LED. Kameran på mobilens framsida har 16 MP. OnePlus 5T har också en speciell teknik för att göra det möjligt att ta skarpa bilder även när ljuset är svagt och kamerans autofokus reagerar blixtsnabbt, vilket hjälper till att fånga ögonblicket.