Om ZTE

Kinesiska ZTE är kanske inte en av de mest kända tillverkarna här i Sverige, men faktum är att de bara för några år sedan placerade sig bland de största på den globala mobilmarknaden.

Elegans med hög prestanda

ZTE erbjuder ett tjugotal smartphones och har två serier av premium mobiler, Blade och Axon. Axon är dess eleganta väldesignade smartphones och Blade kan ses som deras mobiler där höga prestanda satts i första rummet. Både Blade och Axon är dock snygga mobiler och båda serierna andas kvalitet. En mobil i Axon-serien som sticker ut är den väldesignade Axon Elite med dess metallchassi delvis klätt med läder. Denna mobil är dock inte bara snygg, motorn är en kraftfull Qualcomm Snapdragon processor, och den har 3GB RAM och 32 GB internminne, vilket ger den kraft nog att driva de mest krävande spelen. Detta är dessutom en mobil med ett fantastiskt ljud tack vare två ljudchip.

Ännu bättre ljud har dock systermodellen Axon 7, som erbjuder 32-bitars HI-FI ljud, två inbyggda högtalare och Dolby Surround. Flaggskeppet i Blade-serien är Blade V9 med läcker design och fantastisk kamera tillsammans med en urstark processor.

Något små skärmar

Storleken på skärmarna hos ZTE är från 4 upp till 5,7 tum vilket kan kännas som något litet. 5,7 tum räcker dock gott och väl för att till exempel spela spel eller se på video. De olika modellerna har olika typer av skärmar. Axon 7 ståtar till exempel med fjärde generationens välvt Corning Gorilla-glas medan Blade 9 har en skärm täckt av multilagerfilm.

Kraftfulla kameror

Axon 7 har en bakre kamera med 20 MP och både optisk och elektronisk stabilisering som ger knivskarpa bilder samt en 8 MP främre kamera för selfies. Blade V9 har dubbla bakre kameror, en huvudkamera med autofokus med 16 MP och en vidvinkelkamera med 5 MP. Den främre kameran har 8 MP.

Skriven av
Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekomskribent
Granskad av
Malin Almroth
Malin Almroth Head of Content

Kontakta ZTE

https://www.zte.com.cn/global/

0771-718719

ZTE , Färögatan 33, 164 51 Kista

Info om ZTE

Org nr: 556674-0220

Hjälpte den här informationen dig?