fram- och baksida på samsungs nya galaxy a42 5gNu finns Samsungs nya mobiltelefon Galaxy A42 5G ute i butik. Foto: Pressbild/Samsung

Lanseringar

För bara några dagar sedan kom Samsungs nya mobil Galaxy A42 5G ut i butik. Enligt Samsung ska det prispressade nytillskottet göra 5G tillgängligt för alla, samt erbjuda kamera i toppklass, kraftigt batteri och stor högupplöst bildskärm.

En 5G-redo mobil med quad-kamera, batteri på 5 000 mAh och stor bildskärm av typen Infinity U? För under 4 000 kronor? Ja du hörde helt rätt. Samsung har just släppt sin nya modell i Galaxy A-serien, närmare bestämt Galaxy A42 5G.

– Vi är glada över att kunna presentera marknadens mest prisvärda 5G-telefon som innebär att fler människor får möjlighet att ta del av möjligheterna med 5G. Galaxy A42 5G är även rik på tekniska innovationer så som kamera i toppklass, stor och detaljrik skärm samt ett kraftfullt batteri med snabbladdning, säger Oskar Smedstad, produktchef för A-serien på Samsung Electronics Nordic, i ett pressmeddelande.

Prisvärd prestanda under snyggt skal

Samsung Galaxy A42 5G är designad för att ligga bekvämt i handen, och tack vare telefonens rundade hörn får du ett bra och säkert grepp. Under skalet, som för övrigt kan skimra i färgvarianter som Prism Dot Black, Prism Dot White eller Prism Dot Grey, sitter det kraftfulla chipsetet Snapdragon 750 5G. 

Telefonmodellen som kommer ut i Sverige har 4 GB RAM-minne och 128 GB internminne, men på vissa andra marknader verkar det även finnas varianter med 6 eller 8 GB RAM. Ett stort plus är att du kan utöka lagringen upp till 1 TB (terabyte) med ett externt microSD-minneskort.

En färgstark skärmupplevelse

A-seriens nya medlem har en 6,6 tum stor Infinity-U-bildskärm som utgör 84,3 procent av telefonens totala yta. Upplösningen ligger på 1 080 x 2 400 pixel, vilket i det långsmala formatet 20:9 ger en pixeldensitet på 399 ppi. Du kan utan problem läsa, surfa, kolla på film och spela spel direkt i mobilen, och enligt Samsung kommer du oavsett aktivitet bjudas på en färgstark skärmupplevelse.

En kameralins för varje tillfälle

På telefonens baksida sitter en quad-kamera, som inkluderar en vidvinkellins på 48 MP, ultravidvinkel på 8 MP, makrolins på 5 MP samt en djupsensor även den på 5 MP.

Med vid- och ultravidvinkeln kan du till exempel få till fina landskapsfoton, och med makrolins och djupsensor fångar du detaljerna. Du kan även använda dig av olika funktioner, till exempel bokeh-effekter, för att experimentera med dina bilder. Klara och ljusa selfies tar du med frontkameran på 20 MP.

Ute i butik nu

Samsung Galaxy A42 5G finns som sagt redan ute i butiker, och det rekommenderade priset ligger på 3 790 kronor.