Om Samsung

Sydkoreanska Samsung har länge varit världens största mobiltillverkare om man ser till antalet sålda mobiltelefoner. Under årens lopp har denna telekomjätte tagit fram många olika modeller i flera olika serier, och de erbjuder i dagsläget mobiltelefoner i budget-, mellan- och premiumsegmentet. Samsungs mobiltelefoner körs med operativsystemet Android, till skillnad mot Iphone, som körs med iOS. 

Visste du? Androids olika versioner, förutom Android 1.0 och 1.1, är alla döpta efter godsaker eller desserter. De heter till exempel Kit Kat, Ice Cream Sandwich och Jelly Bean.

I den populära Galaxy-familjen ingår till exempel de fyra serierna Samsung Galaxy S, Galaxy Note, Galaxy A och Galaxy J. Stor bildskärm och pekpenna utmärker till exempel den lite dyrare Note-serien, medan A-serien i lågprissegmentet är känd för sin prisvärda prestanda och stilrena design.

S-serien är en av Samsungs mest sålda, och här ingår även en linje av surfplattor som Galaxy Tab S5, S6 och S7. På senare tid har Samsung även uppmärksammats för sina vikbara telefonmodeller i Galaxy-familjen som till exempel Samsung Galaxy Z Flip och Galaxy Z Fold 2.

Fördelar

  • Varierat utbud
  • Mobiltelefoner i flera olika prisklasser
  • Stort fokus på bildskärm och kamerasystem

Nackdelar

  • Något höga priser
  • Överlag stora och tunga mobiltelefoner

Hur skiljer sig Samsungs mobiltelefoner från Huaweis?

Både Samsung och Huawei erbjuder mobiler och andra enheter med operativsystemet Android, som alltså skiljer sig från Apples motsvarighet iOS. När det gäller prestanda skiljer sig så klart tillverkarnas olika serier och modeller åt beroende på vilket prissegment de placerar sig i, men överlag erbjuder både Samsung och Huawei mobiltelefoner med hög prestanda. Det ska dock sägas att tillverkarnas respektive systemchip har olika styrkor, där Samsungs Exynos i oberoende tester tenderar att komma en noslängd före Huaweis Kirin-chip.

Det som på senare tid har kommit att bli en betydande skillnad mellan tillverkarens mobiltelefoner är att Huaweis nyare modeller inte längre får använda Googles tjänster. I stället för appbutiken Google Play har Huawei tagit fram den egna appbutiken Huawei App Gallery.

Det finns både för- och nackdelar med tillverkarnas respektive mobiltelefoner. De har flera saker gemensamt, men även sådant som skiljer dem åt. Både Samsung och Huawei har under de senaste åren lagt stort fokus på att utveckla riktigt högkvalitativa mobilkameror, och båda två har lyckats med besked. En fördel med Huawei är att man trots satsning på både skärmar och kamerasystem har lyckats hålla priserna något lägre än vad Samsung har gjort.

Hur mycket kostar Samsungs mobiltelefoner?

Historiskt sett har Android-mobiler, till exempel från Samsung, överlag varit billigare än Iphones. Men på senare tid har Samsung lanserat premiummobiler som rör sig i samma prissegment som Apples nya värstinglurar. Flaggskeppsmobilerna i Galaxy Note-serien kostar till exempel över 14 000 kronor, och både Galaxy Z Flip och Galaxy Z Fold med 5G-stöd rör sig upp mot 20 000 kronors-strecket.

Men det finns såklart även billigare modeller i Samsungs breda sortiment, till exempel i Galaxy A-serien.

Har Samsungs mobiltelefoner stöd för 5G?

Samsung är en av de tillverkare som hittills har släppt flest mobiltelefoner med 5G-stöd. Av naturliga orsaker är det ju främst de senaste modellerna i Samsungs stora mobilsortiment som är 5G-redo.

Exempel på Samsung-mobiler med 5G-stöd

Galaxy A42 5G, är en av Samsungs billigaste 5G-mobiler. Så är du sugen på att ta del av 5G-teknikens alla möjligheter utan att gräva ett alltför stort hål i plånboken kan det vara ett alternativ för dig.

Samsung erbjuder omfattande kundtjänst

Samsung Sverige erbjuder flera olika kontaktvägar till sin kundtjänst. Du kan få support via telefon, livechatt, mejl och genom att besöka ett fysiskt supportcenter. Samsung erbjuder även fjärrstyrd support, där en specialutbildad tekniker kan fjärransluta din enhet och hjälpa dig utan att du behöver lämna hemmet. I regel kan du även kontakta din operatör om du har frågor om din Samsung-mobil.

Kundernas betyg på Trustpilot är av varierande karaktär, men de negativa är betydligt fler än de positiva. Kom dock ihåg att ta betygen med en nypa salt. Bilda dig en egen uppfattning genom att läsa på om tillverkaren och höra dig för bland andra Samsung-användare i din bekantskapskrets.

Vilka andra enheter erbjuder Samsung?

Samsung erbjuder förutom mobiltelefoner även surfplattor, smarta klockor och hörlurar. Företaget har även vitvaror och andra komponenter för det smarta hemmet.

Bland de smarta klockorna hittar du olika modeller av Samsung Galaxy Watch, Galaxy Watch 3, Galaxy Watch 4, Galaxy Active, Galaxy Watch Active 2 och Galaxy Fit. Du som är intresserad av Samsungs hörlurar lär inte heller bli besviken på utbudet. Du kan välja mellan Galaxy Buds, Galaxy+ och Galaxy Buds Live, men det finns även två varianter av trådlösa over-ear-hörlurar.

Vanliga frågor om Samsung

Var kan jag köpa en mobiltelefon från Samsung?

De flesta mobiloperatörer i Sverige erbjuder Samsung-mobiler. Du kan även köpa en mobil direkt på Samsungs hemsida eller hos återförsäljare som Elgiganten, Mediamarkt och NetOnNet.

Vilken är Samsungs bästa mobiltelefon just nu?

Enligt flera källor är det Samsung Galaxy S22 Ultra som ligger i topp just nu. Men vill du komma lite billigare undan kan A52s 5G vara det bästa alternativet för dig.

Vilken är Samsungs senaste mobiltelefon?

Några av Samsungs senaste mobiler är modellerna i Galaxy S22-serien som landade på marknaden i februari 2022.

Hur kontaktar jag Samsungs kundtjänst?

Det finns flera sätt att kontakta Samsungs kundtjänst. Du kan få support via telefon, livechatt, mejl och genom att besöka ett fysiskt supportcenter. Det finns även möjlighet att få fjärrstyrd support, vilket är ett stort plus.

Skriven av
Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekomskribent
Granskad av
Malin Almroth
Malin Almroth Head of Content

Kontakta Samsung

https://www.samsung.com

0771-726786

Samsung , Torshamnsgatan 27, 164 40 Kista

Info om Samsung

Org nr: 556445-4345

Hjälpte den här informationen dig?