Källa: Mobil.se

Lanseringar

En jätteläcka kan ha avslöjat det mesta om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 och Mate 20 Pro. En israelisk sajt ska ha kommit över en presentation som bjuder på många nyheter.

Om knappt två veckor ska Huawei presentera de nya flaggskeppen Mate 20 och Mate 20 Pro men redan nu kan den som vill få reda på det mesta om telefonerna. Israeliska Girafa har nämligen kommit över vad som ser ut att vara en presentation som visas upp vid produktlanseringar.

Presentationen berättar i stort sett allt om telefonerna, bland annat att de båda modellerna använder sig av det nya Kirin 980-chippet.

Den mindre modellen, Mate 20 får en 6,53 tums skärm medan den större Mate 20 Pro får en skärm på 6,9 tum.

Båda enheterna får trippelkamera

Båda enheterna ska enligt den läckta informationen ha tre kameror på baksidan men det finns några skillnader modellerna emellan. Pro-versionen får bland annat en vidvinkellins som ska ersätta telefoto-linsen som idag sitter på P20 Pro.

Kamerorna på Mate 20 Pro får dessutom AI Smart Zoom som ska kunna upptäcka och fokusera på objekt i rörelse.

[Ads1]

Fingeravtrycksläsaren sitter i skärmen

Som i de flesta telefoner i dagsläget finns det fingeravtrycksläsare. I Huaweis Mate 20 Pro kommer det dock inte finnas någon knapp där sensorn sitter. Istället kommer fingeravtrycksläsaren vara placerad under skärmen.

För vanliga Mate 20 kommer fingeravtrycksläsaren vara placerad på bakstycket.

Ansiktsupplåsning blir även det aktuellt i värstingvarianten Mate 20 Pro.

Fingeravtrycksläsare har funnits i många år och ansiktsupplåsning börjar bli allt vanligare det med. I nya Huawei Mate 20 Pro kommer det finnas ytterligare ett sätt att lås upp telefonen på – med rösten. Detta möjliggörs med nya funktionen Bone Voice ID.

Kostar över 10 000 kronor

Huawei har länge varit duktiga på att hålla nere priset på sina telefoner. I de läckta uppgifterna finns dollarpriset listat och det är inga iPhone-siffror det handlar om men trots det klättrar priset upp kring 10 000 kronors strecket.

Mate 20 uppges kosta 831 dollar, motsvarande 7 300 svenska kronor. Pro-varianten har ett pris på 1 108 dollar, cirka 9 800 svenska kronor.

Offentliggörandet av telefonerna äger rum 16 oktober i London.