Om Huawei

Huawei är en kinesisk tillverkare av Android-mobiler som under flera år legat i toppen när det gäller antal sålda smartphones på den globala marknaden. Men efter stridigheterna med USA som utmynnade i en svartlistning av den amerikanska regeringen och förbud mot att använda Googles tjänster, har tillverkaren tappat flera placeringar på topplistan.

Visste du? På kinesiska uttalas Huawei ungefär ”sjoa-oei”, och de två tecknen som utgör företagsnamnet betyder ”kinesisk” och ”att göra/vara/bli”.

Med det sagt så har mobiltelefonerna fortfarande mycket att erbjuda, framför allt när det gäller kraft och innovativ kamerateknik. Priserna har förvisso ökat överlag under de senaste åren, men nivån är ändå något lägre än hos de största konkurrenterna.

Fördelar

  • Något lägre priser
  • Kraftfulla mobiler
  • Fokus på innovation och kamerateknik

Nackdelar

  • Inget stöd för Googles tjänster
  • Överlag något stora och tunga mobiler

Hur skiljer sig Huaweis mobiltelefoner från Samsungs?

Att jämföra Android-giganter som Huawei och Samsung är inte alltid det lättaste. De har båda två ett brett sortiment av riktigt bra och kraftfulla mobiltelefoner i olika prissegment, där de allra flesta kan hitta ett alternativ som passar. Vilken tillverkare som är det bästa valet för dig är helt individuellt, och du ska alltid utgå från dina personliga behov och önskemål.

När det gäller kamerautrustningen erbjuder både Huawei och Samsung några av marknadens absoluta toppexemplar, men även här finns det delar som den ena gör lite bättre än den andra och tvärtom. Många av Huaweis mobilkameror briljerar till exempel med en högklassig optisk zoom och förmågan att ta fina bilder i nattläge, medan Samsungs dito levererar riktigt skarpa och detaljrika foton med djup bildåtergivning.

Hur mycket kostar Huaweis mobiltelefoner?

En av Huaweis stora fördelar har länge varit priserna, som i jämförelse med många av konkurrenterna har varit betydligt mer lättsmälta. Särskilt med tanke på mobiltelefonernas kvalitet och kraft. Det varierar så klart mellan de olika modellerna, men på senare tid har framför allt Huaweis flaggskeppsmodeller klättrat upp flera steg på prisskalan.

Tips! Köper du en Huawei-mobil tillsammans med ett mobilabonnemang hos någon av marknadens operatörer blir priserna i regel lägre.

Du får fortfarande mycket för pengarna när du köper en ny mobiltelefon från Huawei, och kan du tänka dig en modell som har ett eller fler år på nacken kommer du ännu billigare undan.

Har Huaweis mobiltelefoner stöd för 5G?

Vissa av Huaweis senare mobiltelefoner har stöd för 5G. Några exempel är Mate 30 Pro 5G, Mate 30 5G, Mate 20 X 5G och P40 Pro.

Tänk på att utbudet av 5G-redo Huawei-mobiler kan variera mellan olika marknader. Hör med din återförsäljare vilka alternativ du har.

Hur omfattande är Huaweis kundtjänst?

Huaweis supportsida kan du välja mellan flera olika alternativ när det gäller kundtjänsten. Du kan till exempel kontakta Huawei via telefon, mejl och live-chatt, men även själv kolla på vanliga frågor och svar om de olika produkterna.

Om du bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Örebro kan du även besöka ett av Huaweis fysiska servicecenter för att få support direkt på plats.

En stor fördel är att Huawei även erbjuder en egen support-app, som gör det möjligt att själv kontrollera mjuk- och hårdvara och göra en diagnos på mobiltelefonens tillstånd.

Erbjuder Huawei även andra enheter?

Ja, Huawei erbjuder förutom mobiltelefoner en rad andra enheter. De har till exempel bärbara datorer som Huawei MateBook 14 2020 AMD, MateBook X 2020, MateBook D 14 och MateBook X Pro, surfplattor i MatePad-serien, och smarta klockor som Huawei Watch GT 2 Pro, Watch Fit och Huawei Watch 3 och Watch 3 Pro.

Vanliga frågor om Huawei

Vilken är Huaweis bästa mobiltelefon just nu?

Du som vill kunna använda Googles tjänster kan nog uppskatta Huawei P30 Pro, som även kan erbjuda en kamera av toppkvalitet, stort batteri och hög prestanda. Du som inte känner ett behov av Googles tjänster kan titta närmare på Huawei P50 Pro.

Är Huaweis mobiltelefoner bättre än Samsungs?

Huawei och Samsung har båda två sina för- och nackdelar, och vilken tillverkare som passar bäst för dig är helt individuellt. Huaweis mobiltelefoner har stor kraft, hög prestanda och genomgående hög kamerakvalitet. Samsungs telefoner kan checka av samma goda egenskaper, men här får du vara beredd på att betala lite mer. En begränsning med Huaweis nyare mobiler är avsaknaden av Googles tjänster.

Vilka av Huaweis mobiltelefoner har 5G-stöd?

Huaweis mobiltelefoner med 5G-stöd är till exempel Mate 30 Pro 5G, Mate 30 5G, Mate 20 X 5G och P40 Pro.

Vilka Huawei-mobiler har inte stöd för Googles tjänster?

På grund av USA:s svartlistning har Huaweis mobiltelefoner som släpptes efter den 16 maj 2019 inget stöd för Googles tjänster.

Skriven av
Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekomskribent
Granskad av
Malin Almroth
Malin Almroth Head of Content

Kontakta Huawei

https://consumer.huawei.com/se/

08-51255555

Huawei , Isafjordsgatan 34, 164 40 Kista

Info om Huawei

Org nr: 556595-6827

Hjälpte den här informationen dig?