Foto: Pressbild/HMD Global

Lanseringar

Många väntade sig att nya Nokia 9 skulle lanseras på presseventet den 21 augusti. Istället blev det ett antiklimax när det visade sig vara den tidigare lanserade telefonen Nokia 6.1 Plus som presenterades.

Tidigare i augusti lade Nokia Mobile ut en bild på sitt Twitter-konto föreställandes en mobil. Till bilden hade man skrivit texten ”Gör dig reda att avtäcka den mest efterlängtade mobilen”, vilket fick många att tro att det handlade om en lansering av Nokia 9. Företaget kallade även till ett event, i Indien, den 21 augusti där den nya mobilen skulle lanseras.

När det sedan på eventet visade sig att Nokia 9-modellen i själva verket var en Nokia 6.1 Plus blev många mycket förvånade.

När Nokia 9 kan lanseras är ännu oklart. På senaste tiden har varken rykten eller läckta bilder spridits. 

Nokia 6.1 Plus har redan lanserats i Hong Kong och Kina

Nokia 6.1 Plus är inte någon större nyhet. Mobilen är visserligen ny i Indien men den har tidigare lanserats i både Hong Kong och Kina.

Om telefonen kommer till Sverige finns det ännu inga uppgifter kring.

Förutom Nokia 6.1 Plus lanserades även lillebror Nokia 5.1 Plus. Mobilerna påminner om varandra och har bägge en skärm som går upp vid sidorna av sensorpanelen. Innehållsmässigt finns det dock vissa skillnader. 6.1 Plus använder sig exempelvis av chipsetet Snapdragon 636 med 4 GB arbetsminne medan 5.1 Plus använder Mediatek Helio P60 med 3 GB arbetsminne.

Nokia 7 Plus blir först med Android 9.0

Trots besvikelsen för en utebliven Nokia 9 kan Nokiafansen trösta sig med att Nokia 7 Plus blir först med nya Android 9.0 Pie. Den nya uppdateringen kommer i september och samtidigt kommer man även uppdatera kameraappen för att göra den mer modern. Den kommer få ett svepgränssnitt.

I samband med att andra Nokia-modeller uppdateras med Android 9.0 kommer även de få den nya kameraappen.