Om Nokia

Finska Nokia var under många år världens största tillverkare av mobiltelefoner och deras mobiler var på alla sätt världsledande. Efter att Apple introducerade sin iPhone gick det dock snabbt utför för Nokia som fattade det ena dåliga beslutet efter det andra och företaget köptes till slut upp av Microsoft. Ett av många dåliga beslut från Nokia var dess motstånd mot touch screens, ett annat dåligt beslut var att hålla fast vid operativsystem som Symbian och Windows Mobile. Nu har dock Nokia (om än inte det ursprungliga företaget) gjort comeback med touch screen smartphones och Android istället för Windows Mobile.

Kristallklart ljud

I Sverige får vi än så länge nöja oss med tre olika modeller, men rykten säger att fler är på gång och de mobiler som redan finns är verkligen inte några dåliga mobiler. Nokias flaggskepp, Nokia 8 Sirocco, är maskinbearbetad ur ett solitt stycke rostfritt stål, har 24-bitars ljud som kan nå en volym på upp till 132 kristallklara dB, vilket gör externa högtalare helt överflödiga. Denna smartphone drivs av en kraftfull Qualcomm Snapdragon processor och har 6GB RAM och ett internminne på hela 128 GB.

Stöttålig fullskärm

Nokia 8 Sirocco har vad Nokia kallar en välvd 3D Corning Gorilla glasskärm som mjukt går över sidorna på mobilen. Denna skärm tillsammans med en stomme av rostfritt stål torde göra denna mobil oförstörbar. Nokia 8 Sirocco har dock bara en 5,5 tums skärm, vilket är något i underkant. Nokia 7 plus har däremot en full-HD skärm, sex tum.

Karl Zeiss bakom kameran

Mobiler från nya Nokia är utrustade med optik från Karl Zeiss, vilket verkligen borgar för kvalitet. Zeiss är världsledande när det gäller optik till kikare och kameror. Nokia 7 plus är utrustad med vad Nokia kallar för två stycken sensorer med Zeiss-optik, en med 12 och en med 13 MP samt 2X optisk zoom. Selfie-kameran har hela 16 MP.