Köerna var långa när Apple släppte iPhone 6 hösten 2014. Foto: robert cicchetti / Shutterstock.com

Lanseringar

Försäljningsmässigt var iPhone 6 och iPhone 6 Plus en succé för Apple när de släpptes hösten 2014. Den försäljningssuccén kan snart toppas när det amerikanska bolaget väntas släppa tre nya iPhone-modeller i höst.

Den 12 september kommer Apple hålla i ett lanseringsevent på huvudkontoret i Kalifornien. Mycket tyder på att man där kommer presenter tre nya iPhone-modeller, något det ryktats om en längre tid.

Trots att telefonerna inte är släppta än pratas det redan nu om en försäljningssuccé likt den 2014 då man släppte iPhone 6 och iPhone 6 Plus.

Apples underleverantör håller just nu på att förbereda sig för att kunna skeppa iväg flest antal enheter sedan rekordåret 2014 enligt sajten Digitimes.

Kan sälja över 75 miljoner telefoner

Enligt de analytiker Digitimes talat med förutspår man att Apple kan komma att sälja 70-75 miljoner telefoner fram till årsskiftet. Då är endast de nya modellerna som släpps i september medräknade.

Dessutom får man ta hänsyn till att samtliga marknader inte får telefonen samtidigt. Den amerikanska marknaden får modellerna först och först någon månad därefter kan telefonerna komma till Sverige som vanligtvis tillhör en andra lanseringsvåg.

När iPhone X lanserades september 2017 fick vi i Sverige vänta till november innan den kom hit.

[Ads1]

Ska släppa den största iPhone-modellen någonsin

Modellerna tar alla med sig grundidéer från flaggskeppet iPhone X. Bland annat ska de ha stöd för Face ID istället för Touch ID, samt att gester ska ersätta hemknappen. En av telefonerna uppges även bli den största iPhone-modellen någonsin.

Storsäljaren av de tre modellerna väntas dock bli budgetvarianten med en 6,1 tum stor LCD-skärm, vilket skiljer sig från de andra två modellerna med OLED-skärmar. Modellen ska ha attraktiva delar från iPhone X men till en prisnivå av en iPhone 8, vilket i sådana fall skulle innebära cirka 700 dollar eller 8 500 kronor.