Apples logga ovanför entrén till en av deras butiker.Apple planerar att starta produktionen av en ny iPhone i februari. Den nya mobilen ska vara lite billigare än deras flaggskeppsmodeller

Lanseringar

Rykten från flera underleverantörer säger att Apple kommer att presentera en ny Iphone i mars. Den nya modellen är en efterföljare till Iphone SE, skriver mobil.se.

Enligt uppgifter från flera underleverantörer kommer Apple att presentera en ny mobil i mars. Den nya modellen verkar vara en efterföljare till Iphone SE och ska vara lite billigare. För att kunna pressa priset kommer Apple att använda komponenter de har använt tidigare, till exempel fingeravtrycksläsare i hemknappen eller i skärmglaset i stället för ansiktsigenkänning.

Utseende som Iphone 8 och systemchip från Iphone 11

Utseendet kommer att påminna om Iphone 8 med en 4,7-tums skärm. Modellen kommer att utrustas med systemchippet A13 Bionic, som är samma systemchip som finns i både Iphone 11 och Iphone 11 Pro. Precis som Iphone SE kommer det att bli en blandning av nytt och gammalt.

Den nya modellen kommer troligtvis att få en LCD-skärm och kommer alltså inte att utrustas med Oled-skärm som för Apples dyrare mobiler.

Den nya Iphonemodellen kommer att börja tillverkas redan i februari. Det kommer att vara den första Iphone-modellen sedan Iphone SE lanserades som kommer att vara lite billigare.

Kan vara en uppföljare till SE

När Iphone SE lanserades i mars 2016 var det en väldigt ovanlig Iphone. Utseendemässigt såg den i stort sett ut som Iphone 5S, men på insidan hade det hänt desto mer. I stort kan man säga att Apple hade lyckats trycka in en Iphone 6S invändigt. Med sitt mindre format och riktigt bra prestanda fick man en väldigt bra och modern mobil.

Apple hade aldrig tidigare arbetat på det sättet, men kunde snabbt konstatera att det var ett billigare sätt att utveckla en helt ny modell. Ett år efter att Iphone SE lanserades gick det rykten om att det skulle komma en Iphone SE 2, men det hände aldrig. 

Vad mobilen kommer att heta är det ingen som vet, men det finns två namn i omlopp: Iphone SE 2 och Iphone 9. Ryktena säger att mobilen kommer att lanseras i mars i år.