Öppnad Macbook på skrivbord inför WWCD.Under årets WWDC kommer Apple främst fokusera på att presentera nyheter för deras operativsystem. Men kanske dyker det upp andra nyheter också. Foto: Hadrian/Shutterstock.com

Rykten

Den 6–10 juni går Apples utvecklarkonferens WWDC av stapeln. Precis som förra året hålls konferensen online. Fokus kommer ligga på att presentera nyheter om Apples operativsystem, skriver Mobil.se.

Evenemanget kommer vara gratis för alla utvecklare. Inom Apples community finns det över 30 miljoner utvecklare. Förutom online-eventet kommer Apple även bjuda in några utvecklare och studenter till ett fysiskt möte den 6 juni.

Nyheter för operativsystemen utlovas

Det är bekräftat att Apple under konferensen kommer presentera nyheter för sina olika operativsystem: iOS, iPadOS, macOS, watchOS och tvOS. Deltagarna kommer även få se det nya operativsystemet iOS 16.

Förutom detta kommer Apple presentera andra nyheter under inledningstalet och State of the Union-presentationen. Enligt uppgifter ska det dessutom finnas fler informationspass, undervisningslabb och digitala lounger där man kan träffa andra deltagare. 

Det florerar många rykten inför WWDC

I en artikel från Ny Teknik skrivs det om de rykten som florerar på nätet inför konferensen. Inför varje ny konferens sprids det många rykten om att även ny hårdvara kommer presenteras.

De som har koll på Apple vet till exempel att de jobbar med att tillverka vr- och ar-glasögon. Det ryktas också om att de håller på att utveckla en självkörande bil, men de uppgifterna är inte bekräftade.

Men det är inte särskilt stor chans att en vr-hjälm, bil eller uppdaterad Mac Pro kommer visas upp på evenemanget. Dock presenterade Apple under förra årets WWDC en ny Mac Pro och skärmen Pro Display XDR, så man vet aldrig vad som kan hända.

Swift Student Challenge pågår till 25 april

Apple har ett pågående event just nu: utmaningen Swift Student Challenge. Där kan studenter lära sig skapa kreativa appar i programspråket Swift. Det här är den tredje upplagan av evenemanget. Du kan läsa mer på hemsidan om Swift Student Challenge.