Motorolas logga i bakgrunden med en siluett av en hand med mobil i förgrunden.Nu släpper Motorola mobiltelefonen Defy som ska ska vara extra tålig mot yttre påfrestningar som vatten, damm, stötar och extrema temperaturer. Foto: viewimage/Shutterstock.com

Lanseringar

I juli beräknas Motorolas nya extra tåliga smartphone landa på marknaden. Motorola Defy ska enligt M3 vara telefonen för dig som ofta har sönder din lur eller helt enkelt är rädd för att göra det. Defy ska till exempel tåla fall på upp till 180 centimeter och även klara extrema temperaturer. Vattentålig? Självklart.

Är du en av dem som knappt hinner packa upp din nya mobil innan du tappar den i golvet eller i badkaret? Då kan Motorolas nya extra tåliga lur vara något för dig. Defy, som tillverkaren kallar den, är både vatten-, damm- och stöttålig, och kan dessutom klara extrema temperaturer.

Fått hjälp av Bullitt Group med telefonens design

Det är tillverkaren Bullitt Group som har hjälpt Motorola med designen på Defy, och resultatet är enligt M3 en mobil som liknar ett riktigt tåligt skal som säljs till ”vanliga” mobiler. Dock utan den större storleken. I dagsläget finns det inga specifikationer som säger något om telefonens exakta mått, utan endast om skärmen som verkar vara en IPS LCD-variant på 6,5 tum och ha en upplösning på 720 x 1 600 pixel.

Fått militär MIL-SPEC 7810h-klassning

Motorola Defy är inte bara damm- och vattentålig enligt måttet IP68, utan har även certifierats med den amerikanska militära MIL-SPEC-klassningen 810h vilket innebär att telefonen ska tåla fall från upp till 180 centimeters höjd. Defy ska även klara både höga och låga temperaturer.

Relativt hög prestanda och stort batteri

Under skalet sitter Qualcomms systemchip Snapdragon 662 vilket ger relativt hög prestanda, i alla fall i förhållande till priset. RAM-minnet ligger på 4 GB och det interna lagringsminnet på 64 GB. Batteriet är modellen större och har en kapacitet på 5 000 mAh.

Motorola Defy beräknas som sagt landa på marknaden någon gång i juli, med ett cirkapris på 3 350 kronor.