Om Motorola

Motorola, eller mer exakt Motorola Mobility LLC, är en amerikansk tillverkare av mobiltelefoner av Android-typ.  Motorola Mobility var från början en gren av den globala telekommunikationsjätten Motorola Inc. som delades upp i två delar år 2011, men köptes upp av Google 2012 och sedan såldes vidare till Lenovo Group Ltd. 2014.

Motorola erbjuder flera olika mobilmodeller i serier som Razr, Edge, One, Moto G, Moto E och Moto Z. Modellerna i Moto G-serien har till exempel uppmärksammats för sina fina och prisvärda egenskaper, medan Motorola One-seriens mobiler är kända för att erbjuda regelbundna uppdateringar och lysande kamerafunktioner.

När det gäller mobiltelefoner i budget- och mellanprissegmentet har Motorola länge varit en av de starkast lysande stjärnorna på marknaden, men nu kan du som är ute efter en flaggskeppstelefon också hitta några bra alternativ. I den här kategorin har priserna dock börjat dra i väg rätt rejält. 

Fördelar

  • Flera olika 5G-mobiler
  • Bra budget- och mellanklass-mobiler
  • Mobilerna har i regel lång hållbarhet

Nackdelar

  • Bra men aldrig riktigt fantastiska mobiler
  • Prisökningar

Hur skiljer sig Motorolas mobiltelefoner från Nokias?

Enligt vissa står både Motorola och Nokia för några av marknadens mest prisvärda mobiler i budget- och mellanklass. De har många likheter men även betydande skillnader, och vilken tillverkare som är bäst för dig är högst personligt. Motorola har ett lite bredare utbud av mobiltelefoner i olika prissegment, medan Nokia främst rör sig just i budget- och mellanskiktet. 

Nokia har lagt stort fokus på design och regelbundna uppdateringar av operativsystemet, medan Motorola ofta får beröm för prisvärd prestanda och kraftfulla batterier.

Generellt tenderar Motorolas mobiltelefoner att hamna högre upp på de globala topplistorna, men det betyder inte att Nokias för den skull är dåliga. Det handlar som sagt helt om dina personliga behov och prioriteringar.

Hur mycket kostar Motorolas mobiltelefoner?

Motorola har länge ansetts som en av de ledande tillverkarna när det gäller just mobiltelefoner i budget- och mellanprisklass, med hög prestanda och grym batteritid för pengarna. Under de senaste åren har Motorola dock lagt in en högre växel, vilket såklart har utmynnat i vassare mobiler, men även i rätt rejäla prishöjningar som i vissa fall inte riktigt står sig i konkurrensen.

Har Motorolas mobiltelefoner stöd för 5G?

Vissa mobiltelefoner i Motorolas sortiment, framför allt de senare modellerna har stöd för 5G. Några exempel är Motorola Edge Plus, Moto G 5G Plus, Motorola Razr 5G, Moto G9 Plus, Moto G71 5G och Moto G200.

Hur omfattande är Motorolas kundtjänst?

Motorolas supportsida hittar du information om hur du kontaktar kundtjänsten. Du kan få support både via mejl och telefon, och öppettiderna är relativt generösa. Du kan också söka svar på dina frågor inom olika kategorier och ta del av flera användarguider för de olika produkterna.

Vanliga frågor om Motorola

Vilken är Motorolas bästa mobiltelefon?

Just nu verkar det vara Motorola Moto G200 som ligger högst upp på många mobiltestares topplistor. Här får du till exempel kraftig prestanda, 5G och höguppdaterad skärm till relativt lågt pris.

Vilken är Motorolas senaste mobiltelefon?

En av tillverkarens senaste mobiler är Motorola G82 5G, och lanserades den 12 maj 2022.

Är Motorolas vikbara mobiler bra?

Motorolas vikbara mobiler Razr (2019), och den uppdaterade versionen Razr 5G, har fått en hel del uppmärksamhet. Designen sticker onekligen ut och telefonen bjuder absolut på en del ljuspunkter, men i slutändan är det prislappen som gör den svår att rekommendera.

Vilket operativsystem använder Motorola?

Motorola använder operativsystemet Android.

Skriven av
Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekomskribent
Granskad av
Malin Almroth
Malin Almroth Head of Content

Kontakta Motorola

https://www.moto.com/se/

08-50635705

Motorola , Byängsgränd 20 , 120 40 Årsta

Info om Motorola

Org nr: 556043-6064

Hjälpte den här informationen dig?