Färgglad apple-logga mot mörk bakgrund.Nu har tillverkaren Foxconn startat testproduktionen av de dyrare Iphone 14-modellerna. Designen är med andra ord spikad och klar. Foto: hanohiki/Shutterstock.com

Lanseringar

Enligt Taiwan Economic Times har tillverkaren Foxconn nu inlett testtillverkningen av de dyrare modellerna i Apples kommande Iphone 14-serie. Detta betyder att Apple mer eller mindre har spikat designen på Iphone 14, och läckta uppgifter tyder på att vi kan förvänta oss en rejäl uppdatering av både design och funktion. Det skriver Mobil.se.

De dyrare modellerna i Apples Iphone 14-serie har nu kommit några steg närmre massproduktion. I alla fall om man ska tro tidningen Taiwan Economic Times, som meddelat att tillverkaren Foxconn har inlett testtillverkningen av de kommande mobilerna.

Syftet ska vara att säkerställa att man kan tillverka produkterna i linje med Apples standard, så att det inte ska dyka upp några oönskade överraskningar när massproduktionen kör i gång senare under året.

De enklare Iphone 14-modellerna är fortfarande otestade

Enligt uppgifterna har Luxshare, som ska ansvara för produktionen av Iphone 14-seriens enklare och billigare modeller inte tilldelats några testenheter än. Så där har alltså testproduktionen inte kunnat komma igång.

Apple har spikat designen

Att Foxconn nu verkar ha inlett testtillverkningen betyder att Apple mer eller mindre har spikat designen på Iphone 14. Det har läckt information som säger att vi kan vänta oss att Iphone 14 och Iphone 14 Pro kommer bjuda på omfattande nyheter när det gäller både design och funktion.

Tydligen ska det finnas vissa likheter med Iphone 4 och Iphone 5, med en platt baksida utan utstickande kameror och runda volymknappar på sidan. Den största nyheten ska dock vara att sensorpanelen högst upp på skärmen ersätts med ett långsmalt skärmhål.

Ingen Mini-modell i sikte

Enligt uppgifterna verkar det inte bli någon Mini-modell detta släpp. I stället ska vi kunna få se två varianter med bildskärmar på 6,7 tum och två varianter på skärmar på 6,1 tum. Huvudkameran ska ha uppgraderats till 48 MP och vidvinkeln ska också ha fått en uppdatering.

Det ryktas även om att Iphone 14 blir den första Iphonen som får 8 GB i RAM-minne, och att den fysiska simkortsplatsen är ett minne blott.