Foto: Pressbild/Samsung

Lanseringar

I torsdags presenterade Samsung sin senaste modell i Galaxy A-serien, Galaxy A7. Det var ett stort kamerafokus och det är kanske inte så förvånande när det sitter tre kameror på baksidan av telefonen.

Samsung presenterade nya Galaxy A7 i slutet på förra veckan. Telefonen är den senaste nyheten i det som är Samsungs mellanklasserie. Det största fokuset under lanseringseventet låg på telefonens kameror som på baksidan var tre till antalet.

Den ena kameran är en 120 grader bred vidvinkelkamera på 8 MP. Enligt Samsung ska kameran fånga omvärlden. Utöver detta finns ett objektiv med en 24 MP stor sensor samt en 5 MP djuplins.

Ska kunna ta bra bilder i dåligt ljus

Den 24 MP stora sensorn ska vara anpassad till att ta bra bilder även i dåliga ljusförhållanden. I mörka miljöer slås nämligen fyra pixlar ihop till en.

Även på framsidan sitter en kamera på 24 MP. Det innebär alltså att telefonen totalt har fyra kameror.

[Ads1]

Galaxy A7 har en sex tum amoled-skärm

Den nya A7:an har blivit utrustad med en amoled-skärm på sex tum som nästan går ut i hörnen. Upplösningen är på 1 080 x 2 220 pixlar.

Telefonen använder en åttakärnig processor på 2,2 GHz med 4 GB arbetsminne samt 64 GB internminne. Med ett externt minneskort går det dock att utöka lagringen med 512 GB.

Nya Galaxy A7 använder sig av Android 8.0 och har en batterikapacitet på 3 300 mAh.

Galaxy A7 kostar under 4 000 kronor

På senare tid har vi blivit vana vid telefoner som kostar en bra bit över 10 000 kronor. Så är inte fallet med nya Galaxy A7 som har ett startpris på 3 890 kronor.

Telefonen kommer finnas tillgänglig i butiker från och med 19 oktober.

Samsung har nyligen meddelat att man kommer hålla i ytterligare ett lanseringsevent av en ny telefon i A-serien. Eventet går av stapeln den 11 oktober.