Man sitter i en park och tittar på mobil.Nu utökar Doro sitt sortiment med smartphonen Doro 8110 som landar i butik någon gång i november. Foto: P.KASIPAT/Shutterstock.com

Lanseringar

Nu släpper Doro sin nya smartphone Doro 8110, som precis som de andra telefonerna i sortimentet är specialanpassad för seniora mobilanvändare. Här finns till exempel funktionen Teamviewer som låter anhöriga reglera ljud och ljus och ladda ner appar till telefonen på distans. Det skriver Mobil.se.

Doro har nyligen lanserat ytterligare en smartphone som är anpassad för den äldre generationens behov. Doro 8110 har utrustats med tillverkarens tidigare gränssnitt EVA, där stora symboler och tydliga typsnitt gör telefonen lättnavigerad och enkel att ha att göra med i största allmänhet. Fokus ligger inte på olika appar, utan som användare kommer du i stället få vägledning utifrån vad du vill göra. Om du till exempel väljer att skicka ett meddelande behöver du inte fundera så mycket på om detta ska ske via sms, mejl, Whatsapp eller Facebook.

Ljudbilden är utvecklad för att passa vid vanligt förekommande hörselproblem och bildskärmen på 6,1 tum är relativt generös. På baksidan finns en fysisk larmknapp för extra trygghet.

Teamviewer låter anhöriga vara delaktiga på distans

På Doro 8110 finns funktionen Teamviewer installerad. Detta är en tjänst som ska underlätta användandet ytterligare lite till, både för mobilens ägare och hens anhöriga. Som anhörig kan du nämligen till exempel reglera både ljud och ljus och ladda ner appar på distans. Teamviewer är kompatibel med både Iphone och Android-mobiler, men även med vanliga datorer.

Utrustad med Googles budgetsystem Android 11 Go

Doro 8110 drivs av operativsystemet Android 11 Go, vilket till exempel innebär att du kan använda Androids appar. RAM-minnet ligger på blygsamma 2 GB och internlagringen på 32 GB, och på telefonens baksida hittar du en trippelkamera som inkluderar huvudlins på 13 MP, djupsensor och makrolins. I fronten sitter en selfiekamera på 5 MP. Kameran kan både fota och scanna av QR-koder. 

Doro har minskat sin miljöpåverkan

Doro själva uppger att de har dragit ner på sin miljöpåverkan, och att delar av Doro 8110 har utvecklats av biologiskt nedbrytbara material. Tillverkaren har tagit bort överflödiga material eller helt enkelt ersatt dessa med mer hållbara alternativ.

Doros nya lur beräknas dyka upp hos återförsäljare och operatörer under november och det rekommenderade priset ligger på 2 800 kronor.