Huawei mate 50 pro-mobil står i vatten med mörk himmel i bakgrunden.Huaweis nya Mate 50 Pro är enligt DXOMARK:s senaste mätning marknadens vassaste mobilkamera. Foto: Pressbild/Huawei Sverige

Utmärkelser

Huawei har lanserat många mobiltelefoner med högkvalitativa kameror genom åren, och tillverkaren verkar inte ha slagit av på takten i det avseendet. I en ny mätning från det testföretaget DXOMARK slår nämligen Huaweis Mate 50 Pro nya rekord och hamnar i topp när det gäller både fotofunktioner och prestanda.

DXOMARKs senaste mätning av kvaliteten på marknadens mobilkameror visar att Huawei fortfarande har en del att säga till om. Testföretaget utser nämligen den relativt nya Huawei Mate 50 Pro till världens bästa mobilkamera just nu och lyfter både den tekniska och fotografiska förmågan som något utöver det vanliga.

Utrustad med marknadens bästa kamerafunktioner

Huawei Mate 50 Pro är bland annat utrustad med en kraftfull Ultra Aperture-kamera på 50 MP och världens första justerbara bländare med tio nivåer. Kameran har en f/1.4-4.0 variabel bländare där du i kombination med en XD Fusion Pro-bildmotor ska kunna justera kamerans bildkvalitet.

Höga betyg på zoom-funktioner och bokeh

Mate 50 Pros specifika fotopoäng landar på 152, vilket är en bra bit över medel. Några av faktorerna som ligger bakom det höga betyget är prestandan, bildkvaliteten i svagt ljus och de framstående zoomkvaliteterna.

Om man kollar lite närmare på de olika parametrarna i foto-kategorin är det just zoom-funktionerna och kamerans bokeh-effekt (gör fotots bakgrund oskarp och framhäver motiv i förgrunden) som rankas allra högst.

Första smartphonen som fått femstjärnig SGS-certifiering

Värt att nämna är att Huawei Mate 50 Pro, förutom sina hyllade kameraegenskaper, även kan stoltsera med att vara den första smartphonen någonsin som uppnått en femstjärnig certifiering för sitt fallmotstånd från det schweiziska test- och certifieringsföretaget SGS. 

Det är med andra ord en tålig och motståndskraftig mobil, som dessutom är vatten- och dammresistent enligt den internationella klassificeringen IP68.

Säljs ännu inte på svenska marknaden

I dagsläget säljs dock inte Huawei Mate 50 Pro i Sverige, så är du intresserad av att haffa ett eget exemplar får du kolla runt bland återförsäljare på andra marknader.