Kvinna sitter med mobil med 5g-hologram.En smartphone som byggts av 14 återvunna material, är lätt att reparera och har 5G-stöd? Ja du hörde rätt. Fairphones nya mobil kan erbjuda allt detta. Foto: Fit Ztudio/Shutterstock.com

Lanseringar

Det holländska mobilföretaget Fairphone fortsätter hålla sig längs den hållbara linjen och släpper snart 5G-mobilen Fairphone 4, som har tillverkats av 14 återvunna material och är konstruerad på ett sätt som gör det enklare att byta ut enskilda delar vid behov. Det skriver PC Tidningen.

Fairphone 4, som beräknas landa på marknaden den 25 oktober, kommer förmodligen inte göra den miljömedvetna mobilanvändaren besviken. Precis som Fairphones tidigare lurar har Fairphone 4 utvecklats med hållbara material och genom schyssta arbetsförhållanden, men nytt för denna gång är att tillverkaren har valt att utrusta sin nya mobil med 5G-stöd.

Fairphone 4 är lätt att ta isär och reparera

Fairphone har byggt sin nya mobiltelefon på ett sätt som gör den enkel att ta isär och reparera. Tack vare den modulära designen kan du som användare själv byta ut enskilda delar om dessa skulle gå sönder. På tillverkarens hemsida kan du köpa reservdelar till Fairphone 4.

Enligt PC Tidningen har Fairphone garanterat uppdateringar av mjukvaran fram till år 2025, inklusive uppgraderingar till Android 12 och 13.

Byggd av 14 återvunna material

Fairphone 4 har tillverkats av 14 återvunna material. Högtalaren innehåller till exempel komponenter från produkter som aldrig nått marknaden, och mobilens baksida består av återvunnen plast. Fairphone har även sett över leveranskedjorna och försäkrat sig om att tillverkningen skett genom schyssta arbetsförhållanden.

Den billigaste modellen kostar 6 290 kronor

Fairphone 4 beräknas landa i butik den 25 oktober 2021. Priset för den billigaste varianten med 6 GB RAM-minne och 128 GB lagringsutrymme ligger på 6 290 kronor, medan varianten med 8 GB RAM och 256 GB lagring kostar från 6 990 kronor.

Mobilen kommer med stöd för 5G, som sagt, och du har tre olika färger att välja mellan.