Huaweis nya modell Honor 10. Foto:Quangmooo / Shutterstock.com

Lanseringar

Huaweis nya flaggskepp för medelprisklassen är Honor 10. Mobilen erbjuder förutom ett låg pris, många av de funktioner som återfinns i exempelvis Huawei P20. Exempelvis erbjuder den två riktigt bra kameror, mycket lagring och en snabb processor. 

Telefonen är därmed ett prestandapaket, till ett lågt pris. Det låter ju för bra för att vara sant, vilket det också kan vara enligt många. Generellt har telefontillverkare som vill trycka ner priserna på prestandatelefoner missat något annat, som säkerhet eller hållbarhet. 

Hittills har dock Honor 10 inte uppvisat några större problem, vilket förhoppningsvis även är sant i framtiden. 

Mer fokus på design och bildskärm 

Något som många Androidtillverkare får kritik för är deras bristande design. Generellt är prestandan väldigt hög hos telefonerna, men de upplevs som klumpiga och inte tilltalande att äga. De här fördomarna har dock trotsats kraftigt nyligen, och Honor 10 blir inget undantag. 

I en recension av telefonen gjord av Techradar finner man att den okonventionella designen faktiskt tillför mycket till telefonen. Enligt tillverkaren ska den nya baksidan även ta flera gånger så lång tid att framställa som föregående modeller, något som de flesta verkar eniga om att det är värt. 

Utöver att tillföra en ny nivå av design har man lagt mycket tid och pengar på skärmen. Förutom att vara hela 5,84 tum och erbjuda en högupplöst användning så har den en inkorporerad fingeravtrycksläsare under skärmen.

Huawei allt farligare konkurrent på telefonmarknaden 

Hittills har de flesta telefontillverkare haft ett par riktigt framgångsriktiga telefonmodeller. På senare tid har dock telefontillverkarna blivit så skickliga och snabba att utbudet av telefoner ökar i en takt som få har svårt att hänga med i. 

Huawei är inget undantag. Hittills har de släppt bra telefoner väldigt regelbundet, vilket tveklöst sätter fart på även konkurrenterna. Med Honor 10 ger man ett verkligt styrkebesked inom medelprisklassen, då man erbjuder väldigt mycket prestanda för pengarna. 

Fler Android-telefoner väntas komma ut inom en snar framtid, därefter återstår det att se om Honor 10 varit en lyckad satsning.